Coulthard az élen Brazíliában

2002.03.29. 18:18
David Coulthard volt a leggyorsabb a Brazil GP pénteki szabadedzésén, amelyen bemutatkozott az új Ferrari is. A Michael Schumacher kormányozta F2002-es az ötödik időt futotta, a végsebességeket tekintve azonban első lett. McNish a Toyotával harmadik.
Péntek délután a szabadedzésekkel megkezdődött a Brazil Nagydíj hétvégéje. A tréningen David Coulthard autózta a legjobb időt, ám nem az ő remek teljesítménye, hanem az új Ferrari bemutatkozása okozta a nagyobb szenzációt.

Gyors, de még 'vad' az új Ferrari

Michael Schumacher az F2002-essel az ötödik helyen végzett, kicsit több, mint fél másodperccel volt lassabb Coulthardnál. A kerpeni az első óra után még vezetett az 1:15:627-es idejével, amin a második hatvan percben nem tudott javítani. A négyszeres világbajnoknak még "be kell törnie" az új paripáját, tőle szokatlan módon ugyanis kétszer is megpördült.

A gép ugyanakkor műszakilag jól működött, s leginkább erejével keltett feltűnést: a célegyenes végén Schumacher 313,7 km/h-s sebességgel repesztett. Ezt akkor lehet igazán értékelni, ha tudjuk, a csapattárs Barrichello legnagyobb sebessége az F2001-essel ezen a ponton 301,5 km/h volt.

Egy Toyota áll a harmadik helyen

Coulthardhoz legközelebb a williamses Juan Pablo Montoya került, ő 270 ezreddel maradt el a skót legjobbjától. Figyelemre és elismerésre méltó a következő, azaz a harmadik pilóta teljesítménye: Allan McNish a Toyotával három tizednyire megközelítette a McLarent, s maga mögé utasította Ralf Schumachert.

Szombaton délelőtt a versenyhétvége újabb két szabadedzéssel folytatódik, majd az időmérőre kerül sor magyar idő szerint 17 órakor. A futam vasárnap, este hétkor kezdődik.