Beidézték Schumachert

2002.05.13. 15:37
Június 26-án tárgyalja a Motorsport Világtanács az Osztrák Nagydíjon történteket. A Forma-1-es szervezet vezérkara meghallgatásra beidézte a verseny utolsó köreiben lezajlott- és utólag hatalmas vihart kavart- előzés részvevőit: Schumachert, Barrichellót, és a Ferrari több vezetőjét. A vizsgálaton az olasz istálló tagjainak választ kell adniuk, hogy a brazil pilóta miért engedte át a győzelmet német kollégájának.
Nem maradt következmény nélkül a vasárnapi, Osztrák Nagydíj botrányos befutója. A Nemzetközi Automobil Szövetség is kirívóan sportszerűtlennek ítélte a verseny hajráját, ezért úgy döntött, hogy június 26-án kivizsgálja a Spielbergben történteket.

A Motorsport Világtanács következő, párizsi meghallgatásán az első helyet átadó brazil Rubens Barrichellónak, a győztes német Michael Schumachernek, valamint a Ferrari több vezetőjének kell részt vennie. A nemzetközi testület az utolsó kör eseményei mellett az eredményhirdetés történéseire is magyarázatot vár.

A spielbergi versenyen szinte végig Barrichello vezetett, de az utolsó körökben látványosan lassított, s végül közvetlenül a cél előtt - a csapatvezetés utasítására - átengedte az első helyet csapattársának, a négyszeres világbajnok Michael Schumachernek.

A német az eredményhirdetésnél nem állt a dobogó legfelső fokára, hanem brazil csapattársát küldte oda, s a kezébe nyomta a győztesnek járó trófeát is.

A verseny utáni nemzetközi sajtótájékoztatón is eltértek a hagyományoktól, Barrichello szólalt meg először, s csak őt követte az idősebbik Schumacher-fivér.