Elvehetik Schumacher ausztriai győzelmét

2002.06.12. 16:47
Egy német magazin szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa június 26-án megváltoztatja a május 12-i Forma-1-es Osztrák Nagydíj végeredményét, és Rubens Barrichellót hirdeti ki győztesnek.
Az Auto, Motor und Sport az FIA-hoz közeli forrásra hivatkozva azt írta, hogy a 23 tagú testület az ausztriai futam utolsó előtti körének sorrendjét hitelesíti, így a Ferrari brazil pilótája megelőzi márkatársát, a német Michael Schumachert.

A meghallgatáson ott kell lennie a Ferrari vezérkarának

A Motorsport Világtanács következő, június 26-i párizsi ülésén vizsgálja ki a spielbergi befutó körülményeit. A meghallgatáson Barrichellónak, Schumachernek, valamint a Ferrari több vezetőjének kell részt vennie.

A nemzetközi testület az utolsó kör eseményeinek vizsgálata mellett az eredményhirdetésen történtekre is magyarázatot vár.

A sajtótájékoztatót is Barrichello kezdte

Az ausztriai versenyen szinte végig Barrichello vezetett, de az utolsó körökben látványosan lassított, s végül közvetlenül a cél előtt - a csapatvezetés utasítására - átengedte az első helyet a négyszeres világbajnok Michael Schumachernek. A német pilóta az eredményhirdetésnél nem állt a dobogó legfelső fokára, hanem a brazilt küldte oda, és a kezébe nyomta a győztesnek járó trófeát is.

A verseny utáni nemzetközi sajtótájékoztatón is eltértek a hagyományoktól: Barrichello szólalt meg először, és csak őt követte az idősebbik Schumacher-fivér.

Csökkenhet Schumacher előnye

Ha beigazolódik a magazin állítása, akkor Schumacher jelenlegi 43 pontos előnye 39-re csökken Ralf Schumacherrel és Montoyával szemben. A konstruktőrök közötti versenyben értelemszerűen semmi sem változna.