Vilma
-7 °C
4 °C

Elvehetik Schumacher ausztriai győzelmét

2002.06.12. 16:47
Egy német magazin szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa június 26-án megváltoztatja a május 12-i Forma-1-es Osztrák Nagydíj végeredményét, és Rubens Barrichellót hirdeti ki győztesnek.
Az Auto, Motor und Sport az FIA-hoz közeli forrásra hivatkozva azt írta, hogy a 23 tagú testület az ausztriai futam utolsó előtti körének sorrendjét hitelesíti, így a Ferrari brazil pilótája megelőzi márkatársát, a német Michael Schumachert.

A meghallgatáson ott kell lennie a Ferrari vezérkarának

A Motorsport Világtanács következő, június 26-i párizsi ülésén vizsgálja ki a spielbergi befutó körülményeit. A meghallgatáson Barrichellónak, Schumachernek, valamint a Ferrari több vezetőjének kell részt vennie.

A nemzetközi testület az utolsó kör eseményeinek vizsgálata mellett az eredményhirdetésen történtekre is magyarázatot vár.

A sajtótájékoztatót is Barrichello kezdte

Az ausztriai versenyen szinte végig Barrichello vezetett, de az utolsó körökben látványosan lassított, s végül közvetlenül a cél előtt - a csapatvezetés utasítására - átengedte az első helyet a négyszeres világbajnok Michael Schumachernek. A német pilóta az eredményhirdetésnél nem állt a dobogó legfelső fokára, hanem a brazilt küldte oda, és a kezébe nyomta a győztesnek járó trófeát is.

A verseny utáni nemzetközi sajtótájékoztatón is eltértek a hagyományoktól: Barrichello szólalt meg először, és csak őt követte az idősebbik Schumacher-fivér.

Csökkenhet Schumacher előnye

Ha beigazolódik a magazin állítása, akkor Schumacher jelenlegi 43 pontos előnye 39-re csökken Ralf Schumacherrel és Montoyával szemben. A konstruktőrök közötti versenyben értelemszerűen semmi sem változna.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.