Schumacher otthon ünnepelné az ötödiket

2002.07.10. 15:41
Michael Schumacher már a jövő vasárnapi Francia Nagydíjon ötszörös világbajnok lehet. Ehhez "mindössze" annyi szükséges, hogy Franciaországban nyerjen, és legnagyobb riválisai, Rubens Barrichello, Juan Pablo Montoya, illetve öccse, Ralf a másodiknál rosszabb helyen érjenek célba. Maga a pilóta azonban jobban örülne, ha Hockenheimben, hazai pályán szerezné meg a bajnoki címét.
Elképesztő fölénnyel, ötvennégy pont előnnyel vezeti a Forma-1-es világbajnoki pontversenyt Michael Schumacher. A legutóbb Silverstone-ban diadalmaskodó német pilóta így akár már a következő versenyen, a Francia Nagydíjon bebiztosíthatja a végső sikert.

A négyszeres világbajnok bár tudja, hogy esélye van megszerezni ötödik címét, ám úgy véli, reálisabb célkitűzés, ha a július 29-i hockenheimi futamot tekinti lehetséges "királyavatónak".

"A többieknek nagyot kell hibázniuk ahhoz, hogy már Magny-Cours-ban megnyerjem az összetett versenyt. Erre nincs igazán esély, ezért Hockenheimre összpontosítok. Ráadásul jóval nagyobb örömöt is jelentene, ha hazai pályán ünnepelhetném az újabb diadalt" - mondta a Ferrari német világsztárja.

Schumacher világbajnoki címének ünneplése nem csak presztízs-kérdés az adott verseny szervezőinek, hanem anyagilag is egy igazi főnyeremény. Tavaly a mogyoródi pálya volt a szerencsés, ahol abszolút telt ház, közel kétszázezer ember követte figyelemmel az eseményeket. A kiemelt szurkolói érdeklődésen túl természetesen a média is az átlagosnál sokkal bővebben tudósított a versenyről.

Ha ezúttal Hockenheimben nyerne Schumacher, akkor nagy valószínűséggel a több tízezres német tábor otthonmaradna - most az ugyancsak nagy számban idelátogató finnek sem jönnének, mert Hakkinen idén nem versenyez -, vagyis a pénzügyi deficit biztos vehető.