Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Ecclestone megkegyelmezett az Angol Nagydíjnak

2002.07.11. 19:48
Bernie Ecclestone, a Forma-1 elsőszámú vezetője kijelentette: 2010-ig biztos a Brit Nagydíj helye a versenynaptárban, de ez nem jelenti azt, hogy Silverstone marad a helyszín. 1950-ben ez a pálya adott otthont az első futamnak, de már két éve is komoly gondok akadtak a szervezéssel.
A 71 éves multimilliomos Forma 1 főnök, Bernie Ecclestone hétfőn élesen támadta a vasárnapi futam szervezőit, s minden idők legrosszabbul rendezett GP-jének nevezte a viadalt. Ezt csütörtökön a BBC-nek adott interjújában megismételte.

Helikopter híján a dugóban rekedt Ecclestone is

"A pályához vezető utakra nem tettek ki eligazító táblákat, teljes volt a káosz" - mondta dühösen Ecclestone, akinek helikoptere nem tudott leszállni a főtribün mellett, így autóval közelítette meg a helyszínt, és hosszú időre a közlekedési dugóban rekedt.

Tavaly nem volt különösebb fennakadás, 2000-ben viszont, amikor áprilisra hozták előre a versenyt, a heves esőzések miatt szintén kaotikus állapot alakult ki a silverstone-i pálya környékén. A parkolók annyira eláztak, hogy két nappal a futam előtt leállították a jegyeladást, és emiatt a szervezők több mint 4 millió fontos bevételtől estek el.

Ötmillió dollárba került az óvadék

A hasonló esetek elkerülése érdekében döntöttek a júliusi rendezés mellett. Egy évvel ezelőtt csak olyan áron lehetett Silverstone házigazda, hogy számos fejlesztést kellett realizálniuk a rendezőknek, s csak júniusban kapták vissza azt az 5 millió dolláros óvadékot, amit ennek garanciájaként korábban le kellett tenniük.

Silverstone gyakorlatilag a szülőhelye a Forma-1-nek, hiszen 1950-ben itt rendezték a "száguldó cirkusz" első világbajnoki futamát. Ecclestone kritikája miatt hétfőn lemondott tisztségéről Rob Bain, a Forma-1-es Brit Nagydíjat szervező Octagon Motorsports Group (OMG) elnöke.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.