Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Schumacher két góllal melegített

2002.07.25. 09:37
Az ötszörös világbajnok duplázott a szerdai foci meccsen, s célja, hogy vasárnap, a hazai nagydíján is ezt tegye, ugyanis Hockenheimben eddig csak egyszer győzött. A Williams-BMW eddig szintén egy sikert aratott a német pályán, ám azt erre az évre átépítették, s a pilótái szerint így csökkentek az esélyeik.
Michael Schumacher és kollégái szerdán lejátszották a télisportok sztárjai ellen szervezett jótékonysági futballmérkőzésüket, melyen összesen 16 gól született. A 3-3-as félidő után 8-8 lett a végeredmény, így a mannheimi stadionba kilátogató 27 ezer nézőnek nem lehetett oka panaszra, hiszen a sportcsillagok mellett remek játékot is láthatott.

"Nagyon jó meccset játszottunk, a nézők is és mi, játékosok is remekül szórakoztunk, ezért mindenki elégedett lehet" - értékelte az estét a lefújás után Michael Schumacher, aki két gólt szerzett.

'Otthon még csak egyszer nyertem'

A Ronaldo cipőjében pályára lépő - érdekes, hogy mindkettőjüknek pont egyforma, 40 és feles lábuk van - középpályás már a hétvégi Német Nagydijjal is foglalkozott.

"Az idei kocsinkat, az F2002-est élvezet vezetni, minden verseny igazán szórakoztató a volán mögött. Hockenheimben eddig még csak egyszer győztem, a vékonyka mérlegemen szeretnék vasárnap javítani, nagyszerű lenne otthon is nyerni" - szólt az ötszörös világbajnok, akit telt ház, 120 ezer néző fogad majd.

Ralf: 'kevés az esély a győzelemre'

A Hockenheimringet egyébként átépítették, a több mint hat kilométeres táv mindössze négykilométerre csökkent, így a futam a közönség számára jobban élvezhető lesz, ám ennek nem mindenki örül.

"Amikor az új vonalvezetésre nézek, bevallom, kissé elszomorodom. Az igaz, hogy így mind a pilóták, mind a nézők jobban szórakoznak, de a régi nyomvonal a Williams-BMW-nek sokkal jobban feküdt. Idén jóval kisebb esélyünk van a győzelemre, mint egy évvel ezelőtt volt" - mondta Ralf Schumacher, aki a bivalyerős BMW-motornak köszönhetően 2001-ben megnyerte a versenyt.

A fiatalabbik Schumacher csapattársa, Juan Pablo Montoya szintén sopánkodott egy kicsit a pályán végzett változtatások miatt.

"Tavaly életem első pole pozícióját ezen a pályán értem el, s bár ez már egy teljesen új aszfaltcsík, idén is szeretnék az élről indulni. Ezt elérhetőnek tartom, ám a győzelemre sajnos nem látok sok esélyt" - nyilatkozta lemondóan a kolumbiai.

Fisichella igen, Frentzen nem

A Német GP-n egyébként valószínűleg visszatér a volánhoz a Franciaországban balesetet szenvedett Giancarlo Fisichella is. Az olaszt csütörtökön megvizsgálja Sid Watkins professzor, s amennyiben mindent rendben talál - ennek az esélye 99 százalék - a Jordan-Honda pilótája ott lehet vasárnap a rajtrácson.

Heinz-Harald Frentzen ezzel szemben minden bizonnyal a francia után a hazai versenyét is kihagyja, ugyanis az Arrows válsága tovább tart, ezért - bár néhány kört az edzéseken valószínűleg megtesznek az angol istálló autói - ismét nem vesznek részt a futamon. Frentzen számára ez azt jelenti, hogy sorozatban másodszor nem indulhat hazájában, mert tavaly épp Hockenheim előtt rúgta ki őt akkori főnöke, Eddie Jordan.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!