Ecclestone megvenné a Ferrarit?

2002.09.13. 15:06
Az Olasz Nagydíj pénteki tréningjén a Ferrari-show mellett csak Coulthard kicsúszása színesítette kissé a programot. Sokkal érdekesebb Bernie Ecclestone nyilatkozata: az angol milliárdos gondolkodik a Ferrari megvételén.
Vasárnap Monzában rendezik az idei Forma-1-es Olasz Nagydíjat, melynek pénteki szabadedzésén minden a megszokott körülmények között zajlott: Michael Schumacher futotta a legjobb időt, csapattársa, Rubens Barrichello előtt.

Juan Pablo Montoya a Belga GP-n
A hazai pályán versenyző vörös autókat megszorítani sem tudták a többiek, ismét csupán Kimi Raikkönen került közel hozzájuk, a spái tréningeken is nagyon gyors finn hátránya fél másodperc Schumacherhez képest. Rajta kívül az összes pilóta több mint egy másodperccel le van maradva a némettől, Irvine, Montoya, Salo és Ralf Schumacher is csak távolról követi a világbajnokot.

A Belgiumban és a múlt heti monzai teszteken mutatott formája alapján a Jaguar jó szereplése (Irvine negyedik, a spanyol nyolcadik), nem meglepetés, úgy tűnik, végre kezdi meghozni eredményét a csapatba ölt rengeteg pénz.

David Coulthardról eddig nem esett szó, a skót pénteken csak azzal keltett feltűnést, hogy egyedüliként kicsúszott a pályáról. DC ráadásul a délutáni edzésen már a második körében pórul járt, s mivel a tartalékautót csak a szombati időmérőn használhatják először a versenyzők, ki kellett hagynia szinte az egész tréninget.

Amint az előbbiekben már utaltunk rá, a williamsek sem brillíroztak, de reménykeltő lehet a számukra, hogy a Ferrari vasárnapig nem százszázalékos: hátfájdalmai miatt Ross Brawn - hivatalosan a Scuderia technikai igazgatója, gyakorlatilag az istálló esze - angliai otthonában maradt, s csak vasárnap érkezik meg Monzába.

Bernie Ecclestone
Itt volt viszont már pénteken is Alex Yoong - a Minardi pilótája két futam kihagyás után térhet vissza - és Bernie Ecclestone, a Forma-1 főnöke is. A szemüveges milliárdos még nyilatkozott is, a milánói La Gazzetta dello Sportnak elmondta: nem kizárt, hogy a jövőben megvásárolja a Ferrari egy részét.

Bernie nagy Ferrari-rajongó, garázsában tucatnyi vörös csodaautó parkol, s a márka utóbbi években elért piaci sikerei miatt is gondolkodik az üzleten. Legnagyobb álmát azonban már nem tudja megvalósítani: az Ayrton Senna-Michael Schumacher-Ferrari szupercsapatot a brazil halála miatt nem állíthatja össze.

Az Olasz GP pénteki szabadedzésének élmezőnye:

1. M. Schumacher
2. Barrichello
3. Raikkönen
4. Irvine
5. Montoya
6. Salo
7. R. Schumacher
8. De La Rosa
9. Button
10. Trulli
11. Fisichella
12. Villeneuve