Ecclestone: Schumachert le kell lassítani

2002.10.07. 11:59
A múlt héten hozták nyilvánosságra a Forma 1-es versenyek lehangoló nézettségi adatait. Az érdeklődés jelentősen és tendenciózusan csökkent. Bernie Ecclestone szerint ez volt az utolsó ilyen egysíkú év. A terveiről a Bild am Sonntagnak nyilatkozott.
Az újság riportere először az Amerikai Nagydíj befutójáról kérdezte. Az üzletember így felelt: "Tehetetlenek vagyunk az ilyen befutók ellen. Büntethetünk, de a szankcióknak aligha lesz hatása".

Súlyokkal terhelnék a gyorsabb autókat

Ecclestone szerint minden sportágnak szüksége van olyan alakokra, mint Michael Schumacher, természetesen őt tartja a jelenlegi legjobb pilótának. Színésznek azonban gyenge, abban a tekintetben Mansell volt a legjobb - jelentette ki a Forma-1 főnök.

Ecclestone hangsúlyozta, érzik ők is, hogy unalmasra sikeredett ez az évad, de megígérte, ez lesz az utolsó ilyen. Kijelentette: a téli szünetben mindenképpen változtatni fognak. Nem tervezik ugyanakkor a sokat kritizált pontrendszer átalakítását. Elmondta viszont, hogy a pontok arányában terhelnék plusz súlyokkal az autót a lassítás egyszersmind az erőviszonyok kiegyenlítése érdekében.

Később a kéziváltó is visszajöhet

Ez a gyakorlatban úgy nézne ki, hogy ha Schumacher húsz ponttal vezetne valamelyik riválisa előtt, akkor az ő autója húsz kilóval nehezebb lenne. Hogy más versenyzőkre miként lenne érvényes ez a szabály, azt még nem dolgozták ki, hogy miként érnék el a súlynövekedést, arra sem válaszolt. (Jelenleg 67 pont az előnye az ötszörös világbajnoknak.)

Az elektronikai fejlesztésekről szólva emlékeztetett arra, hogy ez örök téma, de egyszerre nem lehet mindent megváltoztatni. A kéziváltót például kockázatos lenne több más változtatással együtt bevezetni.