Ferrari-főnök: Gyengeelméjű módosítások

2002.10.15. 11:29
Miközben az idén minden elképzelhető rekordot megdöntő Ferrari-pilóta, Michael Schumacher szabadságára készül, a háttérben nyilatkozatpárbaj folyik a különböző szabálymódosítá tervezetek ésszerűtlenségéről.
Megborult a Forma-1-es csapattagok amúgy sem egyszerű világképe, amióta nyilvánosságra került, hogy jövőre milyen változtatásokkal készülnek a versenysorozat vezetői. A gyorsabb autókba pluszsúlyokat helyeznének, két motort lehetne használni egy évben, edzés- és kasztnireformok. Ezúttal a Ferrari első embere, Luca di Montezemolo fejtette ki a véleményét a Bildnek.

290 millió euró veszne kárba

"Évi 290 millió eurót invesztálunk a Forma 1-be, ennek jelentős részét - több mint felét - teszik ki a fejlesztésekre szánt összegek, mindez egyszerűen kárba veszne, tönkretennék a reformok az eddig elvégzett alapos munkánkat" - fejtette ki.

"Az intelligens és körültekintő szabálymódosításokkal semmi bajunk, ám a tervezetek ennek tökéletesen ellentmondanak" - folytatta. Majd hozzátette: a FIA elnökének, Max Mosley-nak a tervei gyengeelméjűek.

Schumacher: irány a Vadnyugat

A német sajtót közben az foglalkoztatja, hogy Michael Schumacher hol fogja a szabadságát tölteni. A család egyik közeli barátja úgy véli, hogy a Vadnyugatra megy az ötszörös világbajnok. A feleség, Corinna állítólag nagyon bírná, ha mondjuk Utah-ban lovagolhatna, és persze Schumacher sem vetné meg ezt az időtöltést.

A Bild ennél több konkrétumot közöl. "Arról ábrándozom, hogy egy farmon pihenjem ki magam" - mondta.