Szabina
4 °C
12 °C

'Schumacher miatt rúgtak ki'

2002.12.13. 11:55
A svájci szabadságát töltő ötszörös világbajnok Michael Schumachert azzal vádolja a The Sun című angol bulvárlap, hogy ő tehet 370 dolgozó elbocsátásáról.
Az idei versenyeken számtalan rekordot megdöntő Schumacher már a Francia Nagydíjon, június közepén megszerezte a Forma 1-es világbajnoki címet, innentől kezdve lényegében érdektelenségbe fulladt a sorozat. A nézettségi mutatók jelentősen visszaestek, a helyszíneken is sokkal kevesebben tekintették meg a futamokat.

Hetven százalékkal csökkent az iroda bevétele

Ezek az adatok korábban is tudottak voltak, az angol Sun azonban egyenesen azt állítja, hogy 370 embert - technikusokat, kameramanokat, producereket -, Schumacher miatt rúgnak ki. (Az írás címe: Ő a felelős.) A munkaadó ráadásul nem más, mint Bernie Ecclestone, a Forma 1 elsőszámú vezetője.

Magáról a cégről annyit árulnak el, hogy tévés illetve számítógépes anyagokat gyártott, egyfajta stúdióként értelmezhető. Hozzáteszik, hogy Schumacher korai győzelme utáni érdektelenség, unalom miatt hetven százalékkal csökkent a bevételük, és erre a drasztikus leépítésre emiatt kényszerül a reformok szükségességét állandóan hangoztató Ecclestone. (Őt persze nem kell félteni, hiszen a vagyonának egy százalékát sem tette ez a veszteséges iroda.)

Mérges munkanélküliek

A német Bild, amelyik ugyancsak közzétette a mérges és munkanélküli angolok panaszait, csak annyit jegyzett meg: talán az érintetteknek az fáj a legjobban, hogy Damon Hill '96-os győzelme után brit pilótának vajmi kevés az esélye arra, hogy világbajnok legyen. Értelemszerű, ha a szigetország adná a világbajnokot, akkor aligha menne csődbe bármelyik Forma 1-gyel kapcsolatos cég is, hiszen akkor megrendelések tömkelegét kellene kielégítenie.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.