A Williams lenyúlta a Ferrari legjobb mérnökét

2003.01.09. 10:42
Miközben a Toyota szerdán már bemutatta jövő évi versenyautóját, a Ferrari és a Williams egymással hadakozik. A téli holtszezonban ugyanis a Williams megszerezte a Ferrari egyik legjobb mérnökét, Antonia Terzit, és az olaszok attól tartanak, hogy lemásolják majd az autójukat.
A tavalyi évben a Ferrari óriási fölénnyel nyerte meg a Forma 1-es világbajnokságot, és csak a williamses Montoya tudta megszorítani Schumacheréket, de ők is csak az edzéseken.

Tenzi az összes dokumentumhoz hozzáférhetett

Frank Williams azonban már korábban kijelentette, hogy idén minden szabályos eszközt bevetnek a győzelem érdekében. A német Bild információi szerint első lépésként most elcsábították a Ferraritól dr. Antonia Terzit, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett a jelenlegi Ferrari nagyszerű aerodinamikájának kialakításában. Az olasz csapat technikai fölényét állítólag éppen a Terzi vezetésével kialakított műszaki újításoknak köszönhette.

Terzi Jean Todtal és az agytrösztként ismert, Ross Brawnnal dolgozott együtt, mindkét főnöknek a bizalmasa volt. A Ferrari vezetését most érthető aggodalommal tölti el a szuperagynak becézett mérnöknő elcsábítása, sőt állítólag megijedt maga Michael Schumacher is, aki egyébként különösen jó munkakapcsolatban volt Terzivel. A mérnöknő az összes dokumentumhoz, a fejlesztések valamennyi adatához hozzáférhetett.

Williams: a legjobb emberekre van szükségünk

Williams kijelentette, hogy az idei tervük a világbajnoki cím megnyerése, ehez pedig a lehető legjobb szakemberekre van szükségük. "Ajánlatott tettünk neki, amit ő készséggel elfogadott." (Ennek összegéről nem nyilatkozott a csapatfőnök.)

A hölgy szakértelmétől kétségkívül a karosszéria aero-dinamikájának javítását várják, hiszen a 890 lóerős BMW-motor a legerősebb. Ralf Schumacher szerint elsősorban Terzi tapasztalataira van szükség, és ő lehet a sikerek kulcsa.