Vergődik a Williams

2003.02.05. 10:45
A régi Ferrari három és fél másodpercet vert az új Williams-re a barcelonai teszten. A britek azonban nem aggódnak, pedig az ausztráliai idénykezdetig alig több mint egy hónap van hátra.
A múlt hét pénteken mutatta be a Williams a 2003-as szezonra épített új autóját, és a csapat - kimondatlanul - a világbajnoki elsőségért, a Ferrari egyeduralmának megtöréséért szállt harcba.

Nem aggódnak a Williams-nél

Jelenleg Barcelonában tesztelnek, ám eddig alulteljesítik saját terveiket, a Ferrari tavalyi autójával is három és fél másodpercet vert rá Montoyára és Ralf Schumacherre.

A Bild értékelése szerint a Williams nincs sebességben, csak vergődik a pályán. Igaz a mérnökök és a pilóták egyaránt hangsúlyozták, hogy milyen komoly munka áll még előttük a március kilencediki melbourne-i idénykezdetig, mert rengeteg új fejlesztést hajtottak végre, az autó orra például teljesen megváltozott. (A napokban amúgy meg is vádolták őket, hogy lemásoltak a Ferrari néhány elemét.) A williams-esek ezért most még egyáltalán nem aggódnak.

Ez volt a második teszt

A Williams alkalmazottak optimizmusa egyébként valóban támaszkodhat az új model bejáratásának időigényére. A 2003-as autót csupán másodszor tesztelték, a tavalyi Ferrari ellenben - még az új és könnyebb motorral is - legalább ezredszerre ment a barcelonai ringen.