A BMW-sek kibuktak a Williams eredményei miatt

2003.02.11. 10:20
"Lehangoló volt az első teszt eredménye, így hát érthetően nyugtalanok vagyunk" - nyilatkozta Gerhard Berger a BMW sportigazgatója, miután az új Williamsre három és fél másodpercet vert a régi Ferrari.
Az új Forma 1-es szezonra épített Williams három és fél másodperccel volt lassabb a múlt heti első barcelonai teszten a tavalyi idényben fölényes győzelmet arató Ferrarinál.

A versenyzők bíznak az új autóban

Ralf Schumacher és Juan Pablo Montoya - hasonlóképpen a mérnökökhöz - nem aggódott a vergődés miatt, mert úgy vélték, hogy még van idejük bejáratni az új modelleket.

Kicsit nyugtalanabbak a motorszállító BMW vezetői, hiszen a németek három évvel ezelőtt azzal tértek vissza a Forma 1-be, mert világbajnokok akarnak lenni. A BMW sportigazgatója, a korábbi Forma 1-es pilóta, Gerhard Berger hangot is adott aggodalmainak.

A motor miatt nem kell aggódni

"Lehangoló volt az első teszt eredménye, így hát érthetően nyugtalanok vagyunk. A Forma 1-ben a jó autók a mindig legfontosabb pillanatokban mennek a legjobban, de ettől még mi most elég messze vagyunk" - fejtegette.

A Bild kérdésére, miszerint milyen technikai részlet miatt aggódnak, Berger így felelt: "a motor miatt a legkevésbé sem. Jó okunk van reménykedni abban, hogy ismét a miénk a legerősebb és a legjobb motor."

Forradalmi, agresszív karosszéria

Berger megjegyezte, hogy a Williams-nél forradalmi, agresszív karosszériát építettek. Minderre azért volt szükség, mert "aki le akarja győzni a Ferrarit, annak mindenképpen újítania kell. Sajnos a Williams még nem talált rá arra a területre, ahol jobb lehetne".

"A csapatnak-nek most időre van szüksége, hogy az új autót megismerjék, és hogy a beállításait tökéletesítsék." - mondta Berger, amihez szkeptikusan hozzátette, hogy a héten kipróbálandó elsőkerék-felfüggesztésben joggal bízhatnak, de három és fél másodpercet ettől aligha fognak gyorsulni.

A mostani autó sem csiga lassúságú

"Nem szeretnénk elhamarkodott döntést hozni a jövővel kapcsolatosan, jelenleg a nyugalom a legfontosabb" - reagált az osztrák sportvezető a német lap megjegyzésére, miszerint 2004 végén lejár a BMW és a Williams a szerződése.

Berger jelezte: arra biztosan nem kerülhet sor, hogy az ausztráliai starton a tavalyi autóval álljon ki a Williams. Ő amúgy optimista, mert a jelentős tapasztalatokkal rendelkező istálló képes a hibák korrigálására.