Ecclestone Schumachernek szurkol

2003.02.14. 11:15
A Forma-1 első számú vezetője kijelentette, bízik benne, hogy a Ferrari ötszörös világbajnoka megismétli tavalyi vb-győzelmét. Persze szeretné, ha ezúttal küzdenie is kellene érte. A kedvenc a legjobb úton halad a címvédéshez, hiszen csütörtökön kedden futott pályacsúcsát döntötte meg Fioranóban.
"Nagyon örülök az új csúcsnak, Gianni Agnelli biztosan boldog lenne, ha látná, milyen jól megy az új autó. A rekordban azonban szerepe van a pálya új aszfaltburkolatának is, amely gyorsabb körözést tesz lehetővé. Szerintem a kocsi még nincs versenykész állapotban, sőt, még márciusra sem lesz az, ezért vetjük be csupán a vb negyedik futamán" - nyilatkozta Michael Schumacher még kedden, amikor új körrekordot állított fel a legújabb, a nemrégiben elhunyt Ferrari-elnökről, Gianni Agnelliről elnevezett gépével az istálló fioranói tesztpályáján.

Az új aszfalt a siker oka?

Az ötszörös világbajnok a régi 57,476 másodperces rekordot akkor 57,045-re faragta le, s mint olvashattuk, elégedett volt ugyan, de a remek teljesítményt leginkább a holtszezonban újraaszfaltozott pályának tulajdonította.

Nem tudni, még mindig így vélekedik-e a német pilóta, de az tény, hogy csütörtökön megjavította a keddi rekordját. Ötvenhét megtett kör alatt a legjobb ideje 56.807-volt, ráadásul duplán örülhetett, hiszen a kocsival sem volt semmi probléma.

Montoya és a Williams is remekelt

Schumacher talán legnagyobb ellenfele, Juan Pablo Montoya közben Valenciában döntögeti a rekodokat az új Williamsszel. Az angolok 2003-ra épített gépe először lassúnak tűnt - az első teszten 3,5 másodperccel maradt el a tavalyi Ferraritól -, de szerdán a kolumbiai rácáfolt a kétkedőkre, s 1:10:153-mal új körrekordot ért el a spanyol ringen. Ez az eredmény három tizeddel jobb, mint David Coulthard eddigi csúcsa.

A fentiek után kérdés, hogy ha a Williams FW25-öse ilyen jól szerepel, nem fogja-e a Ferrari a tervezettnél hamarabb bevetni az F2003-GA-t?

Nem kérdés viszont, hogy ki a kedvenc pilótája Bernie Ecclestone-nak. A Forma-1 mindenható ura csütörtökön elárulta, reméli, hogy idén is Michael Schumacher lesz a világbajnok.

Ecclestone: nyerjen idén is Schumacher

"Azt szeretném, ha idén is Michael Schumacher nyerné meg a világbajnokságot, mert egy megasztár minden sportágnak jót tesz, népszerűsíti azt, javítja annak megítélését. Remélem azonban, hogy nem lesz olyan könnyű dolga, mint tavaly, s ezúttal küzdenie kell az elsőségért. Abban viszont biztos vagyok, hogy a Ferrarit 2003-ban sem lehet majd legyőzni" - nyilatkozta a 72 éves üzletember.

Ecclestone szavai után elkerülhetetlen a hasonlat: vajon mi lenne, ha Sepp Blatter, a FIFA (Nemzetközi Labdarúgó Szövetség) elnöke az Ecclestonéhoz hasonló nyilatkozatot tenne, s kijelentené, hogy ő bizony - mondjuk - Franciaországnak szurkol a következő világbajnokságon?

Persze csupán azért, mert ez jót tesz a sportágnak.