Montoya: A tesztek nem nyújtanak valós képet

2003.03.03. 16:10
Ecclestone nyugalomra intette a versengő csapatokat a hétvégén kezdődő Forma 1-es világbajnokság előtt. Montoya már várja a startot, és hangsúlyozta, az eddigi teszteredmények (amelyeken a Williams gyengén szerepelt) nem nyújtanak valós képet az erőviszonyokról.
Bernie Ecclestone, a Forma-1 első számú vezetője azt szeretné, ha a pénteken kezdődő Ausztrál Nagydíj előtti napokon már az idénynyitóról, s nem a szabályváltoztatásokról vitatkoznának a szakemberek. "Nincs szükségünk az ellentétekre" - hangsúlyozta a brit üzletember.

Mosley: Vihar egy pohár vízben

A Williams-BMW és a McLaren-Mercedes február 20-án nyílt levélben lépett fel a radikális módosítások ellen és azzal fenyegetőzött, hogy végső esetben jogi útra tereli az ügyet. Max Mosley, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke és Bernie Ecclestone viszont kitartott a változtatások mellett.

Ez az egész csak vihar egy pohár vízben - mondta akkor Mosley a két sztárcsapat ingerültségéről. Hozzátette: semmi értelme bírósághoz fordulni, mert a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjig úgysem születik döntés, s az ügy akár hónapokig is elhúzódhat.

Veszélybe került volna a sportág

Komoly veszélybe került volna a Forma-1 jövője, ha nem határozunk a radikális módosításokról. A gyártók rengeteg pénzt áldoznak a siker érdekében, ami egészségtelen a sportág szempontjából, mert egyre nagyobb lesz a különbség a gazdag és a szegény csapatok között - jelentette ki Ecclestone.

A versenyzők is gőzerővel készülnek a futamra, Juan Pablo Montoya, az egyik esélyeses így vélekedik: "nagyon sokat gyakoroltunk a téli szünetben, így felkészülten és optimistán várom a nyitóversenyt".

Önbizalomnövelő ezüstérem

A Williams-BMW kolumbiai klasszisa rögtön hozzátette: a tesztek eredményei kevés támpontot nyújtanak, a pillanatnyi formáról úgyis csak a vasárnapi futamon kapnak pontos képet a szakemberek és a szurkolók. (A Williams-vezetők és Ralf Schumacher eközben nyugtalankodnak amiatt, hogy az új autójuknál még a régi Ferrari is másodpercekkel jobb volt. A kisebbik Schumacher szerint futamgyőzelmekre sincs esély.)

"Az új szabályok miatt még a szokásosnál is nagyobb a bizonytalanság. Tavaly második voltam Melbourne-ben, ez növeli az önbizalmamat. Természetesen szeretnék előrelépni az első helyre, de fontosabbnak tartom, hogy versenyről-versenyre a legjobbak között legyek" - jelentette ki.

Nem zavarják a körülmények

"Az ausztráliai pálya különlegesnek számít, hogy egyáltalán nem hasonlít a többire. Ez megnehezíti a dolgunkat, hiszen teljesen más körülmények között készültünk a szünetben. Ez azonban nem zavar, alig várom a nyitányt" - emelte ki.

Montoya két évvel ezelőtt nem ért célba az Ausztrál Nagydíjon, míg tavaly a hatodik helyről indulva lett második Michael Schumacher mögött.