Coulthard: a döntéseink miatt győzhettünk

2003.03.09. 09:10
A skót szerint a siker alapja a jó taktika és a helyes gumiválasztás volt. Schumacher már a következő futamon bevetné az új Ferrarit.
A futam utáni sajtótájékoztatón a három dobogós közül csupán egy volt igazán boldog, bár a győztes David Coulthardon sem látszott, hogy épp megnyert egy futamot, szokatlanul higgadtan értékelt.

"Jobbak vagyunk, mint a Williams"

David Coulthard
"Mikor fölálltam a rajtrácsra, úgy éreztem, hogy túl vizes a pálya ahhoz, hogy száraz gumikkal lehessen rajta versenyezni. Ezért választottam az intermediate-et, s jól döntöttem, mert így az első két körben a pályán tudtam tartani a kocsit és nem maradtam le az élen állóktól. Az egytankolásos taktikánk szintén helyesnek bizonyult, nagyon örülök, hogy sikerült győznünk. Annak pedig végképp, hogy legalább olyan jók vagyunk, mint a Williams, sőt, lehet, hogy kicsit közelebb is állunk a Ferrarihoz, mint ők" - nyilatkozta a 13. Sikerét jegyző skót.

A második helyezett Juan Pablo Montoya egyáltalán nem titkolta csalódottságát, s nem keresett indokokat a hibájára.

"Szörnyű verseny volt. Kétszer is a kezemben volt a győzelem, hiszen a biztonsági autós periódusokban és a futam vége felé is vezettem, ezért duplán vagyok csalódott, hogy nem sikerült nyernem. Meglehetősen nagy előnyöm is volt és már beálltam egy állandó tempóra, amikor az első kanyarban fölengedtem a gázt, s a kocsi kifarolt_ Ezzel elveszett minden. Buta hibát vétettem" - beszélt egykedvűen a dél-amerikai.

"Schumacher engedett"

A harmadik helyezett Kimi Raikkönen szintén nem repesett az örömtől, hiszen ha nem megy túl gyorsan a depóban, valószínűleg ő nyert volna.

"Mikor elindultam a felvezető körre még nem voltam biztos benne, hogy lehet száraz gumival is versenyezni a pályán, de mire a végére értünk, úgy döntöttem, hogy mégis megpróbálom. Ezért azonnal a boxba jöttem, s feltetettem a slickkeket, vállalva azt is, hogy így csak a depóból indulhattam, utolsóként. Sajnos a büntetés miatt az ebből származó előnyöm el is veszett, csak úgy, mint a győzelmi esélyem" - nyilatkozta a finn, aki a Michael Schumacher elleni remek menőverét sem tartotta különös tettnek - "Schumacher ellen jó volt versenyezni, bár szerintem nem történt semmi különös. Egyszerre mentünk be a kanyarba, de mivel az túl szűk volt, valamelyikünknek engednie kellett, hogy ne csússzunk ki. Ő volt az, aki engedett."

"Legalább célba értem"

A dobogóról lemaradó Michael Schumacher a kudarc okait próbálta kutatni, s már a jövőre gondolt. Bár konkrétan nem mondta ki, de legszívesebben már a következő futamon az új Ferrarit használná, annak ellenére, hogy azt a csapat csak a negyedik versenyen akarta bemutatni.

"Túl egyszerű lenne azt mondani, hogy rossz gumit választottunk. Más tényezők is közre játszottak a vereségben, például a két leszakadt légterelő. A legfontosabb, hogy legalább célba értem,ez az öt pont később még nagyon hasznos lehet. Már rettentően várom, hogy az új kocsival versenyezhessek" - mondta csalódottan az ötszörös világbajnok.

Rubens Barrichello az elrontott startjáról és a kicsúszásáról beszélt, s bocsánatot kért a hibáiért: "Tisztában voltam vele, hogy kiugrottam a rajtnál, s készen álltam, hogy letöltsem a büntetésem. Sajnálom, hogy hibáztam, s emiatt kiestem."