Damon Hill szerint Coulthard világbajnok lehet

2003.03.13. 13:22
Noha még csak egy futam ment le az idei Forma 1-es szezonból, azzal, hogy nem Michael Schumacher és a Ferrari diadalmaskodott, többen úgy érzik, mások is esélyesek lehetnek az összetett világbajnoki cím megszerzésére.
Az 1996-ban vb-címet szerző brit Damon Hill úgy véli, honfitársának, David Coulthardnak idén reális esélye van a győzelemre. Az egykori Williams-pilóta véleménye szerint a McLaren még nincs azon a szinten, mint a Ferrari, de ha a csapat is úgy teljesít, mint első számú pilótája, akkor meglehet a világbajnoki cím.

Hill ugyanis úgy látja, hogy Coulthard jelenleg ragyogó formában van, amit az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon aratott győzelme is bizonyít. A hét évvel ezelőtti győztes a BBC-nek elmondta: a skót rutinos vezetése és még mindig fiatalos lendülete, hozzásegítheti a 2003-as világbajnoki címhez.

A kis Schumacher is bátyja babérjaira tör

Ralf Schumacher
Ugyancsak a világbajnoki címről álmodozik a kisebbik Schumacher, Ralf is. A Williams-BMW német versenyzője annak örülne leginkább, ha bátyját is legyőzve lenne világbajnok a Forma-1-ben.

Úgy érzi, ezzel sokkal nagyobb lenne a diadal értéke. Ellenkező esetben ugyanis mindenki azt mondhatná, hogy csak azért lett első, mert bátyja Michael már nincs a mezőnyben.

Ralf Schumacher eddig 101 futamon indult az autósport elitkategóriájában, 178 pontot szerzett, négy versenyt nyert meg, egyszer indult az 1-es rajtkockából. A Williams-csapatban 1999 óta 68 nagydíjon 151 pontot gyűjtött. A legutóbbi két szezonban negyedik helyen végzett. Vasárnap az idénynyitó melbourne-i Ausztrál GP-n a most már egy pontot érő 8. helyen ért célba.