Boldogság-hullámok Finnországban

2003.03.26. 14:57
A vasárnapi Forma-1-es futam után egész Finnország Kimi Räikkönent élteti. Bár a McLaren versenyzője Malájziában még csak élete első győzelmét szerezte meg, a többség már most világbajnoki aranyról beszél.
Kimi Räikkönen az elmúlt hét végén Szepangban élete első Forma 1-es futamgyőzelmét aratta és sikerének köszönhetően vezeti a pilóták összetett versenyét. Hazájában hosszasan ünnepelték a győzelmet, és már most a két egykori finn világbajnok, Keke Rosberg és Mika Häkkinen utódját látják benne.

Räikkönen nagyon nyugodt

A 23 esztendős finn versenyző is lelazult a verseny után: "Ideje volt, hogy végre egy rendes zene szóljon az eredményhirdetésen" - mondta, a finn himnuszra utalva. Később már úgy nyilatkozott: "Úgy érzem, egyre közelebb kerülök a világbajnoki címhez, hiszen már "csak" 14 futam van hátra a szezonból."

A német Bildnek elmondta még, hogy amúgy sem szokott idegeskedni, de az autóban teljesen megnyugszik. Véleménye szerint a McLaren egyre gyorsabb lesz, így nem tartja elképzelhetetlennek, hogy az idény végén legyőzze az ötszörös világbajnok Michael Schumacher-t.

Schumacher is kiegyensúlyozott

Schumacher az eddigi két futamon még dobogóra sem tudott kerülni, de véleménye szerint nincs válságban a Ferrari és a többiek is hibáznak majd, így nem kell sokat várni, hogy ismét az élre kerüljön. A csapatná valóban nyugodtan fogadták két sikertelen futamot, amit az is bizonyít, hogy a legújabb modell-t, az F-2003-GA-t csak akkor "vetik be", ha már teljesen tökéletes.

És Todt sem idegeskedik

Jean Todt, a Ferrari csapatfőnöke is úgy érzi, hogy a világbajnokságot két győzelemmel kezdő McLaren-Mercedes még nem érte utol őket. "Egyértelmű, hogy sokat javultak a tavalyi szezonhoz képest. Jelentősen fejlődött a kissé átalakított 2002-es autójuk, ezt láthattuk Melbourne-ben és Szepangban. Ugyanakkor mi is erősödtünk, ezt Michael Schumacher malajziai pályacsúcsa bizonyítja" - mondta Todt

A Ferrari vezetője szerint a McLaren még mindig nem elég megbízható, amit David Coulthard vasárnapi gyors kiesése mutatja. "Az első két futamon ráadásul balszerencsés körülmények nehezítették a dolgunkat, így egyáltalán nem kaptunk reális képet a pillanatnyi erőviszonyokról".