Schumacher főmérnököt váltott

2003.04.01. 11:14
Michael Schumacher, a világbajnoki címvédő két sikertelen futam úgy döntött, hogy a hétvég Brazil Nagydíjra már nem az ausztrál Chris Dyer, hanem a korábbi főmérnök, Luca Baldisseri állíthatja be az autóját.
Az ötszörös világbajnok Michael Schumacher csupáb a negyedik helyen futott be az Ausztrál Nagydíjon, míg Malajziában csak a hatodik helyet szerezte meg. Eközben az új, februárban még rekordokat döntögető Ferrari tesztelését fel kellett függeszteni, mert az egyik legfelkészültebb tesztpilóta, Luca Badoer rövid időn belül kétszer is kicsúszott vele.

Dyer két versenyt kapott

A Ferrari elöljárói persze mindenkit megnyugtattak: a két sikertelen futam után rendeződik a helyzet, és aggodalomra semmi ok, mert az autó továbbra is kitűnő (de azért két válságértekezletet is tartottak). A csapaton belül ennek ellenére érezhető a feszültség, amit a Bild értesülése is alátámaszt, miszerint a Brazil Nagydíjon már nem Chris Dyer, hanem a korábbi sikeres mérnök, Luca Baldisseri irányítja Michael Schumacher autójának beállításait. (Dyer az első két versenyen kapott lehetőséget.)

Baldisserinél senki sem ismeri jobban Schumachert

A német bulvárlap úgy tudja, hogy az ötszörös világbajnok kérésére áll vissza az elmúlt három idényben már jól bevált munkamegosztás. A legutóbbi, Franciaországban megszerzett világbajnoki cím után Schumacher nyiltan kiállt Baldisseri mellett: "senki sem ismeri jobban a vezetési stílusomat, mint Luca, tökéletesen képes hozzám igazítani az autót."

Schumacher a Santosnál
Újabb különleges szereplési lehetőséget kap az ötszörös Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher: részt vesz Pelé egykori klubjának edzésén. A Santos meghívása nem véletlen, hiszen a Ferrari német világsztárja igazolt játékos, s már számtalanszor bizonyította képességeit különféle jótékonysági rendezvényeken is. A szerdai gyakorlás után azonban már természetesen saját sportágára összpontosít, mert a hétvégén kerül sor a világbajnokság harmadik futamára, az interlagosi Brazil Nagydíjra. Michael Schumacher két évvel ezelőtt pályára lépett a riói Maracana-stadionban azon a gálán, amelyen Ronaldo, Zico, Dunga és Junior is játszott.
Ettől a lépéstől azt várja a Ferrari vezetése, hogy ismét a dobogó tetejére álljon a német pilóta. Még akkor is, ha a 2003-as autót még mindig nem dobják be a versenyre, noha Schumacher korábban kifejezetten ezt kérte.

Kész a McLaren új autója, de csak Imolában mennek vele

Az eddig két futamon diadalmaskodó McLaren-Mercedes közben elkészült az idei fejlesztésű autójával, ám kitartanak az eredeti tervük mellett, vagyis csak április 20-án, az első európai versenyen (Imolában) vetik be.