Montoya: Schumacher képtelen győzni

2003.04.02. 14:19
A kolumbiai szerint a Ferrarik nem lesznek versenyképesek Brazíliában. A német lap hamis híreket közölt, amikor a világbajnok mérnökének a leváltásáról írt. Elképzelhető, hogy a McLaren tesztpilótája elkapta a veszélyes influenza-vírust.
Michael Schumacher hétfőn azt nyilatkozta, hogy a gyenge szezonkezdet és a Ferrari eddigi sikertelensége ellenére is győzelmi esélyekkel indul a hétvégi Brazil Nagydíjon. Az ötszörös világbajnok egyik legveszélyesebb ellenfele, Juan-Pablo Montoya azonban úgy véli, hogy a vörös autók esélytelenek lesznek Dél-Amerikában.

"A Williamsnek minden bejön"

"Szerintem rettentően nehéz dolga lesz Schumachernek Interlagosban. Meglepne, ha bármelyik Ferrari is az élen tudna végezni, úgy gondolom, képtelenek lesznek nyerni. Mi a Williamsnél ellenben jó eredményre számítunk a hétvégén, úgy érzem, ezúttal minden bejön majd nekünk. Abban már most biztos vagyok, hogy a Williams-BMW-k versenyképesek lesznek, de hogy a Ferrari szintén az lesz-e, arra csak a vasárnapi rajt után kapunk választ" - vélekedett a kolumbiai, aki minden bizonnyal szándékosan "piszkálta" Schumachert és annak csapatát.

A német eddig nem reagált Montoya megjegyzéseire, inkább az Interlagosi F-1-es pályát értékelte.

"Kimerítő verseny lesz"

"Nagyon kedvelem az Interlagosi pályát, mert technikás és változatos. A futam itt kimerítőbb az átlagosnál, egyrészt azért, mert az óra járásával ellentétesen kell köröznünk, másrészt mert az aszfalt sok helyen egyenetlen, s így a buckákon folyton rázkódik a kocsi. Hihetetlenül nehéz százszázalékosan uralni a gépet, amely minden pillanatban ki akar törni" - elemzett a világbajnok, aki cáfolta azokat a híreket, melyek szerint leváltotta volna eddigi versenymérnökét, Chris Dyert.

"Viccelt" a német sajtó

A német Blikk című lap - néhány órára jókora felfordulást okozva a Ferrarinál is - kedden ugyanis öles betűkkel röpítette világgá, hogy Schumacher az idei gyengébb eredményei miatt menesztette maga mellől Dyert, s a helyére visszahozta Luca Baldisserit, akivel az utóbbi három évben három világbajnokságot nyert.

"A leváltásról szóló hírek alaptalanok, csupán a sajtó rossz áprilisi tréfájáról van szó. Továbbra is Dyer a mérnököm. Csupán az igaz, hogy Malajziában Baldisseri visszatért a csapathoz, hogy segítse Ross Brawn főmérnök munkáját" - tette helyre a dolgokat a Ferrari első számú pilótája.

Megemlítette emellett, hogy kicsit elkeseríti, hogy az olasz lapok folyamatosan szidják "Olyanokat írtak rólam, hogy elárultam az istállót, meg, hogy eljött az isteni büntetés ideje. Hát erről szó nincs. Egyszerűen nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettük volna, s én is hibáztam. Miért ne nyerhetnék most újra?"

Úgy véli: minden lehetőség a kezükben van ahhoz, hogy Brazíliában megszerezzék az első helyet. Ez persze egyáltalán nem lesz egyszerű, de szerinte a sajtó azzal csak nehezíti a dolgukat, hogy a Brazil Nagydíjat "vízválasztóként" állítja be.

Rossz hír a Brazil GP előtt, hogy már a Forma-1 világát is fenyegeti a távol-keletről indult A-típusos tüdőgyulladás. Kedden ugyanis e betegség tüneteivel szállították kórházba Alex Wurzot, a McLaren tesztpilótáját, akit 24 órán át mindenképpen karanténban, megfigyelés alatt tartanak.