Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Schumacher: bocsánat

2003.04.08. 13:12
"Hibáztam, bocsánat, ha ezzel csalódást okoztam a rajongóknak" - nyilatkozta a Brazil Nagydíj után Michael Schumacher, aki mosolyogva hozzátette: nyerhetett is volna Interlagosban.
Tizenegy és félmillió német tévénéző várta, hogy megtörik a világbajnoki címvédő, Michael Schumacher rossz sorozata, ám a 2001-es német futam után ismét azt láthatták, hogy kedvencük nem fejezi be a futamot. (Azóta minden versenyen célba ért, és ilyen rosszul még soha nem kezdete az idényt.)

Hibáztam, bocsánat

Az ötszörös világbajnok így értékelte a kudarcot: "a kanyarból kijövet nem érzékeltem megfelelően, hogy a szakadó esőtől egy széles, patakszerű vízátfolyás képződött, rámentem, és a vízen csúszás (aquaplaning) miatt nem tudtam irányítani az autót. Hibáztam, bocsánat, ha ezzel csalódást okoztam a rajongóknak" - mondta.

Schumachert bántja, hogy sokak szerint már megbízhatatlan, kiöregedett, és képtelen nyerni. "Pontosan látom, miként oldhatom meg a problémáimat, és hogyan nyerhetek újra. Most is nyerhettem volna" - nyilatkozta, miközben tudatosan belemosolygott a kamerákba.

Nyomás alatt nem megy

A német sajtó mindeközben igazat ad Irvine-nak, Jackie Stewart, Briatorének valamint Coulthardnak, és igazolni látják az állításukat, miszerint amennyiben nyomás van Schumacheren, akkor nem tudja magából kihozni a maximumot, és törvényszerűen hibázik.

A német szakírók ugyanakkor biztosak abban, hogy a világbajnoki címvédő és a Ferrari is készül valamivel, mert az eredménytelenség hosszú távon tarthatatlan.

Lipcséből Fioránóba, a tesztelésre

Kedd délután Schumacher egyébként a lipcsei nemzetközi vásárra látogat, majd péntekig Fioránóban teszteli az új autót. A Ferrari vezetői megint reményüket fejezték ki, hogy Imolában már bevethetik az új tervezésű modellt, annak ellenére, hogy korábban az egyik legkipróbáltabb teszpilóta, Badoer rövid időn belül kétszer is kicsúszott vele.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Franciaország

Élménytúra Korzikán.