A McLaren gratulált Fisichellának

2003.04.11. 14:55
Raikkönen szerint is jogos az olasz győzelme. Jordanék sörözni mennek.
Alig néhány órával az FIA pénteki döntése után - a szövetség Giancarlo Fisichellát nevezte meg a Brazil GP győztesének - a McLaren máris gratulált mind az olasz pilótának, mind csapatának, a Jordannek, a sikerhez.

"Fisichella a Brazil GP győztese"

"Az időmérők bizonyítékai alapján kétségtelen, hogy Giancarlo Fisichella és a Jordan csapat a Brazil GP győztese. Örülök, hogy végre minden bonyodalom tisztázódott. Sajnálatos, hogy közvetlenül a futam után egyik csapat sem tudott felhőtlenül örülni, de Eddie Jordant ismerve néhány pint ír sör azért elfogy ma este" - nyilatkozta nagyon sportszerűen Ron Dennis, a McLaren csapatfőnöke, aki egy pillanatra sem vonta kétségbe a változtatás helyességét.

Raikkönen, aki Brazíliában a dobogó tetejére állhatott, szintén azonnal elismerte Fisichella győzelmét.

"Gratulálok Fisichellának és az egész Jordan csapatnak a győzelemhez. Tudom, milyen boldog lehet most Giancarlo, hiszen én is alig néhány hete, a malajziai futamon nyertem először. Biztos vagyok benne, hogy a közeljövőben a McLaren és én is fogunk még futamokat nyerni, ezért nem vagyok igazán csalódott" - mondta szimpatikusan a finn, akinek pedig a két pont levonás miatt eddigi 18 pontos előnye 16-ra csökken az ötszörös világbajnok Michael Schumacherrel szemben.

"Hálás vagyok az FIA-nak"

Eddie Jordan, a Brazíliában immár győztes csapat főnöke leginkább a versenybíróknak és a nemzetközi szövetségnek mondott köszönetet a döntés után.

"A vasárnapi futam rettentő kusza volt és nagyon hálás vagyok az FIA embereinek, amiért részletesen megvizsgálták a futam körülményeit, s végül a helyes döntést hozták meg. Óriási siker ez a Jordan számára, hiszen bebizonyosodott, hogy még mindig fel tudjuk venni a küzdelmet az élcsapatokkal" - szólt az ír milliomos, akinek istállója a téli holtszezonban épp csak össze tudta szedni az F-1-es induláshoz szükséges pénzt.