Schumacher bízik a régi Ferrariban

2003.04.15. 00:59
A világbajnok idén egyszer sem került az első háromba az F2002-essel, de Imolában győzni akar vele. Peter Sauber közben ismét előszedett egy kiugróan tehetséges fiatal pilotát.
A Ferrari csapat a szezon kezdete előtt úgy tervezte, hogy az idei évre épített F2003-GA nevű gépet a San Marino-i Nagydíjon veti be először, ám szombaton kiderült, a kocsi leghamarabb csupán két héttel később, Spanyolországban indulhat. A gép egyelőre nem elég megbízhatató, motorja bármelyik pillanatban tönkremehet.

"Győzelemmel küldöm nyugdíjba"

Michael Schumacher így Imolában is kénytelen a tavalyi géppel rajthoz állni, ám szerinte ez nem jelent majd hátrányt a riválisokkal szemben.

"Az utóbbi három futamon bebizonyosodott, hogy az F2002-es még mindig elég gyors. Nem az autó hibája, hogy eddig idén kevés pontot szereztünk. Bízom benne, hogy Imolában egy győzelemmel tudom nyugdíjba küldeni a tavaly világbajnokságot nyert kocsit" - nyilatkozott optimistán az ötszörös világelső, figyelmen kívül hagyva, hogy az F2002-es idén csupán egyszer ért el dobogós helyezést - azt is Barrichellóval -, és a futamokon, amíg versenyben volt, egyáltalán nem emelkedett ki a mezőnyből.

Ennek ellenére Jean Todt, a Ferrari csapatfőnöke szintén úgy gondolja, hogy maradt még szufla a tavalyi gépben.

"Az F2002-es annak ellenére, hogy több mint egy éves konstrukció, még mindig képes a győzelemre" - jelentette ki magabiztosan a francia istállómenedzser.

Tizenévesen az F-1-ben

Todt egyik kollégája, Peter Sauber e hét elején azzal hívta fel csapatára a figyelmet, hogy egy új tesztpilótát szerződtetett. A svájci istállótulajdonos egy honfitiársát, Neel Janit igazolta le.

"Évek óta figyelemmel kísérem Jani pályafutását, és nagyon nagy tehetségnek tartom. Különleges képességeiről nemsokára mindenki megbizonyosodhat" - mondta Sauber hétfőn, amikor az olaszországi Vairano pályáján bemutatta a sajtónak legújabb versenyzőjét.

A mindössze 19 éves Jani aznap már ki is próbálta az F-1-es Sauber-Petronast, és a mérnökök szerint remek munkát végzett.

Peter Sauber két évvel ezelőtt, egy akkoriban szintén teljesen ismeretlen versenyzőt szerződtetett: Kimi Raikkönent.