Imolában is esni fog?

2003.04.17. 19:57
Úgy tűnik, a világbajnok a focipályán jobb, mint a volán mögött. Fisichella ünnepel, a szabályok idén már nem változnak.
Úgy tűnik, hogy a Forma-1-ben gyengélkedő Michael Schumacher bombaformában van a füves pályán. A hétvégi San Marino-i Nagydíj előtt szerdán az ötszörös világbajnok ismét pályára lépett egy jótékonysági futballmeccsen, és újra gólt szerzett.

Két meccs, három gól

A svájci bajnokságban amatőr szinten rendszeresen játszó Schumacher a legutóbbi, Santos elleni gólját követően ezúttal a San Marino-i politikusválogatott hálóját terhelte meg két találattal, csapata, a pilótaválogatott így 6-2-ra győzött.

Ennél azonban fontosabb, hogy a meccset megtekintő 5000 nézőnek hála, az UNESCO gyermeksegélyezési számlája 21500 euróval gyarapodott. További jó hír, hogy Fernando Alonso, a Brazíliában balesetet szenvedett Renault-pilóta is gólt lőtt, vagyis tökéletesen rendbe jöttek az ütközésnél szerzett zúzódásai.

A mérkőzés után a pilóták egy közeli étterembe mentek ünnepelni, ahol köszöntötték Giancarlo Fisichellát, a Brazil GP győztesét. A Dél-Amerikában diadalmaskodó olasz - mivel a helyszínen még Raikkönent kiáltották ki győztesnek - ekkor élvezhette először a sikert, a társak egy óriási zöld-sárga színű tortával lepték meg, amelyen az Interlagosi nyomvonal pompázott, tejcsokoládéból kiöntve.

Fisichella felállhat a pódiumra

"Nagyon örülök, hogy a Brazíliában megszerzett első győzelmemet épp Imolában ünnepelhetem meg. Otthon érzem magam ebben a városban, hiszen itt nyertem először F-3-as futamot és 1997-ben itt szereztem először pontot a Forma-1-ben" - szólt meghatódva Fisichella, aki pénteken háromnegyed 11-kor hivatalos eredményhirdetés keretében Kimi Raikkönentől és Ron Dennistől átveheti az interlagosi első helyért járó serleget.

A vacsorán kedvesével, Corinnával együtt részt vett Michael Schumacher is, aki idén még nem ünnepelhetett győzelmet, ám ennek ellenére magabiztosan készül a vasárnapi futamra.

"Én még mindig ugyanaz a versenyző vagyok, aki az utóbbi három évben megnyerte a világbajnokságot és a csapatom is ugyanaz az istálló, amelyikkel az utóbbi években győztem. A különbség csak annyi, hogy idén eddig nem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt terveztük. A San Marino-i GP előtt azonban mind én, mind a csapat optimista, úgy hisszük, ezúttal képesek leszünk nyerni. Az igaz, hogy a kocsink nem a legújabb, de még mindig nagyon versenyképes" - nyilatkozott már csütörtökön az ötszörös világbajnok, aki még mindig kénytelen a tavalyi F2002-es kocsival indulni.

Marad az egy fajta esőgumi

Amíg a pilóták lazítottak, addig a csapatfőnökök dolgoztak, Imolában ugyanis megtartották a Brazil GP előtt elhalasztott tanácskozásukat Bernie Ecclestone-nal és Max Mosley-val. A Forma-1 legfelsőbb vezetőivel folytatott megbeszélésen az idén bevezetett szabályokról vitáztak, ám végül közös megállapodással úgy döntöttek, hogy idén nem lesz több változtatás a regulákban.

Korábban Ecclestone az egykörös kvalifikáció módosítása mellett kardoskodott, az istállók pedig, az előző esőáztatta futam miatt, a gumiválasztási procedúrát akarták módosíttatni. Végül azonban ezekből semmi sem lett, így az idei szezon végéig marad az egykörös időmérés, illetve a rendszer, mely szerint a csapatoknak már a futam előtti csütörtökön el kell dönteniük, hogy a kétfajta esőgumi - az átmeneti és a teljes vizes - közül melyikkel köröznek, ha úgy alakul az időjárás.

Mosley, az FIA (Nemzetközi Autós Szövetség) elnöke azonban pontosított néhány előíráson, bejelentette, hogy az imolai futamtól kezdve annak az autónak, amelyben a szombati kvalifikáció vége és a futam rajtja között kicserélik a motort, az utolsó helyről kell startolnia, míg ha egy versenyző a tartalék autóval akar indulni, azt csak a boxutcából, a mezőny után teheti meg.

A meteorológusok egyébként ismét esős versenyt jósolnak, az előrejelzések szerint pénteken és szombaton jó idő lesz, vasárnapra azonban megérkeznek a felhők Imola fölé.