A Mercedes főnöke: Megemelem a kalapomat Schumacherék előtt

2003.04.22. 12:20
Több mint kilenc és félmilliónyi német láthatta vasárnap, hogy Michael Schumacher könnyeivel küszködve áll a dobogó legmagasabb fokán a szezon negyedik versenyén, Imolában. A címvédő idei első győzelmét édesanyja már nem élhette meg, kevéssel a futam előtt ugyanis agyvérzést kapott és meghalt. A német közvéleményt megosztotta, hogy a tragédia után rajthoz állt.
A Forma-1 szereplői között korántsem keltett nagy megütközést, hogy mindkét Schumacher ott volt a rajtnál San Marinóban. Michael el is mondta: biztosan így akarta volna az anyja.

Haug: ez az ő hivatásuk

Versenyző társa, Heinz-Harald Frentzen megérti a testvérek döntését. "A családnak a Forma-1 életforma volt, elképzelni sem tudom, hogy az anyja azt tanácsolta volna nekik, hogy ne legyenek ott a rajtrácson" - magyarázta.

Norbert Haug, a Mercedes főnöke is kifejtette véleményét: "Megemelem a kalapomat a két versenyző előtt. Ez az ő hivatásuk, és mindketten tökéletesen bebizonyították, hogy minden körülmények között képesek a legtöbbet kihozni magukból."

Michalczewski nem vállalta volna

A BMW csapatvezetője, Gerhard Berger szerint is helyes döntést hoztak, amikor a rajt mellett döntöttek. "Nem lehetett egyszerű a döntés, hiszen még csak hasonló körülmények között sem versenyeztek."

Az Európa-bajnok asztaliteniszező, Timo Boll viszont úgy véli, hogy nem szabadott volna rajthoz állnia Schumachernek, hiszen veszélyeztette az életét. A félnehézsúlyú bokszbajnok, Dariusz Michalczewski úgy gondolja, ha vele fordulna elő ilyen eset, akkor alighanem lemondaná a meccsét. "Nem lennék képes maximálisan koncentrálni" - értékelt.