Ököllel védte meg birtokát a Forma 1-es világbajnok

2003.04.23. 10:29
A fiatalok csak leakarták rövidíteni a hazafelé tartó utat, ám ezt pont Nigel Mansell birtokán keresztül. Amikor az 1992-ben Forma-1-es világbajnokságot nyert angol pilóta távozásra szólította fel őket, inkább a verekedést választották. Pechjükre.
A Forma-1 történetének egyik legszimpatikusabb alakja Nigel Mansell "új oldaláról" mutatkozott be. Az autósport legendái közé tartozó Mansell pályafutása befejezése után, hat évvel ezelőtt költözött Jersey szigetére, ahol egy sziklaszirten építtetett házat.

A 49 éves sportember éppen házában pihent, amikor észlelte, hogy ismeretlenek zavarják meg a környék nyugalmát. Távozásra szólította fel őket, de azok inkább a verekedést választották. Mansell kisebb horzsolásokkal és apróbb vágásokkal úszta meg a "csatát".

Öt fiatalembert már letartóztattak, további hármat még keresnek a rendőrök. Az első vallomások szerint a tengerparton szórakoztak, majd hazafelé tartva szerették volna lerövidíteni az utat úgy, hogy keresztülmennek az egykori autóversenyző birtokán.

Mansell 1992-ben megnyerte a Forma-1-es világbajnokságot, majd egy évvel később az IndyCar-sorozatban is a legjobbnak bizonyult.