Új kocsival próbálkozik Schumacher

2003.04.29. 11:09
Még a szokásosnál is optimistább Michael Schumacher, aki a hétvégi barcelonai futamon már a Ferrari új modeljével, az F2003-assal indulhat. A Williams is erősít, a Jaguaros Pizzonia valószínűleg az utolsó futamára készül.
A hétvégén Barcelonában már az idei ötödik F-1-es futamot rendezik, ám a Ferrari még csak most szánta el magát arra, hogy élesben is kipróbálja a 2003-as szezonra készített autóját. Az F2003-GA kódjelű gép bemutatkozását megbízhatatlansága miatt - többször is tönkre ment a motor - halasztották el, de a múlt heti sikeres tesztek után a vezetők úgy érzik, hogy eljött az új kocsi premierjének ideje.

Barrichello is kap új kocsit

"Nagyon örülök, hogy végre az új kocsival versenyezhetek" - örvendezett Michael Schumacher a döntés hallatán. "Meglátják, gyorsabb lesz, mint a tavalyi világbajnok autó, szerintem teljesen megbízható, bár ez csak a futamon derül majd ki."

Egy évvel ezelőtt a Ferrari a szezon harmadik versenyén, Brazíliában vetette be először az akkor újnak számító gépét, az F2002-est, ám először csak Michael Schumacher kapta meg a modern autót. Ezúttal más a helyzet, Barcelonában Rubens Barrichello szintén egy F2003-GA-t vezethet majd.

A BMW még erősebb lesz

A Ferrari egyik riválisa, a Williams-BMW is újításokat mutat be Katalóniában, melyekről Sir Frank Williams csapatfőnök adott pontosabb információt.

"Biztos vagyok benne, hogy folytatjuk a fejlődést és Barcelonában jobbak leszünk, mint eddig. A BMW még erősebb motort gyártott nekünk, a szerelők pedig új aerodinamikai elemeket tehetnek a kasztnira" - nyilatkozta az angol csapattulajdonos.

A BMW-motor nem lesz vadonatúj, a mezőnyben eddig is a legerősebb, P83-as erőművet azonban továbbfejlesztették, így még néhány lóerővel gazdagodott. Az FW25-ös kasztniján a legfeltűnőbb újítás az átalakított első szárny lesz.

Wurz három év után térhet vissza

A világbajnokságot vezető istálló, a McLaren Barcelonában nem mutat be semmilyen újdonságot, a csapat szóvivője inkább azzal keltett feltűnést, hogy bejelentette, a Jaguar bejelentkezett az egyik tesztpilótájukért, Alex Wurz-ért.

"A Jaguar érdeklődött nálunk Wurz szerződésével kapcsolatban, és valószínű, hogy nem ez volt az utolsó tárgyalásunk" - mondta a sajtóreferens.

Mindez azért érdekes, mert a múlt héten fölmerült, hogy az eddig gyenge teljesítményt nyújtó Antonio Pizzoniát esetleg meneszti a Jaguar és a helyére Wurzot igazolják le. Akkor a Jaguar vezetői még cáfolták a hírt, ám most úgy tűnik, mégsem volt kacsa a kirúgásról szóló füles és elképzelhető, hogy a májusi Osztrák Nagydíjon már Wurz vezetheti az egyik zöld autót.

Ezt támasztja alá Pizzonia hétfői nyilatkozata is: "Barcelonában mindent bele kell adnom, többet nem hibázhatok."

Az osztrák Alex Wurz 1998-ban és 99-ben, a Benetton pilótájaként már versenyzett a Forma-1-ben.