Alonsót akarja a Ferrari

2003.05.13. 14:32
A német újságok szerint a szezon meglepetésemberét, a Forma 1-es pontverseny harmadik helyén álló 21 éves Fernando Alonsót szeretné leigazolni a Ferrari. Schumacher kellemetlen helyzetbe kerülhet.
Idei szenzációs eredményeinek köszönhetően, a spanyol Fernando Alonso igen keresett lett a Forma 1-es csapatok között. A Renault versenyzője Malajziában edzéselsőséget majd a versenyen harmadik helyet szerzett, utóbbi pozícióját megismételte Brazíliában, míg Barcelonában már a dobogó második fokára állhatott fel, úgy, hogy végig versenyben volt az ötszörös világbajnok Michael Schumacherrel.

Előszerződést kötött a Ferrari?

A német Bild értesülései szerint a Ferrari igen komolyan fontolgatja a 21 éves spanyol pilóta megszerzését, hiszen a finn Kimi Räikönnen mellett kétségkívül ő a jövő embere. Egyesek szerint Alonso már jövőre a Ferrari volánjánál ülhet , míg mások úgy vélik, hogy csak a 2005-ös szezontól jöhet létre a szerződés, amikor már Schumacher és Barrichello megállapodása is lejár.

A német lap szerint állítólag 2001-ben egy előszerződés már megköttetett a Ferrari és Alonso között.

Briatore a menedzsere is Alonsónak

Flavio Briatorénak, a Renault főnökének nagyon komoly döntés kell meghoznia Alonsóval kapcsolatosan, hiszen ő a menedzsere is. Menedzserként kétségtelenül jobban járna a Ferraris szerződéssel, amely sokkal jobb esélyeket jelenthet a világbajnoki címre, csapatvezetőként viszont nyilván azt szeretné elérni, hogy Alonso a sárga-kékek autójával legyen világelső.

Alonsót viszont nem érdeklik a pletykák, autójával Madridban tartott bemutatót. Százezren voltak rá kíváncsiak, ahogy 270-es tempóval végigszáguldott a város északi részén.

Montoyával kapcsolatosan is keringtek ilyen hírek

A Ferrarinál egyébként tavaly a múlt évi "edzéskirály" Montoya esetleges szerződtetése merült fel, de azóta sem történt semmi érdemleges az ügyben.