Ágnes
-13 °C
0 °C

Schumacher már csak nevet tűzesetén

2003.05.19. 13:22
A sajtó az egekig magasztalja a futamgyőztes Michael Schumachert, az FIA ugyanakkor vizsgálatot indít, miért gyulladt ki tankolás közben az autója. Niki Lauda a Ferrari-szerelők és Schumacher higgadtságát méltatja.
A tavalyi Osztrák Nagydíj után a sajtó keményen bírálta Michael Schumachert, miután a csapatvezetés parancsára a célegyesben megelőzte csapattársát, a brazil Barrichellót. Vasárnapi győzelméről azonban szuperlatívuszokban írnak, hiszen úgy nyerte meg a futamot, hogy közben a boxban kigyulladt az autója.

Lauda csodálja Schumachert

A német Blick Laudát kérdezi az esetről, hiszen az osztrák világbajnoknak 1976-ban szintén kigyulladt az autója. "Fantasztikus volt, milyen gyorsan és higgadtan reagáltak a Ferrari szerelői. Sokkal nagyobb baj is lehetett volna. Schumacher előtt is le kalappal, még akkor is, ha tudta, hogy a ruhája tűzálló és nem eshet komolyabb bántódása."

A csapatfőnök, Jean Todt is kiemelte, hogy a szerelők remek munkát végeztek, ennek megfelelően a győzelemben igen komoly a részük. A FIA szóvivője ugyanakkor hozzátette: vizsgálatot indítanak. "Ki kell deríteni, mi okozta a balesetet. Elképzelhető, hogy a tankolásra még szigorúbb szabályokat és előírásokat kell bevezetnünk" - mondta.

Ki állítja meg Schumachert?

Schumacher néhány órával a futam után már csak nevetett a tűzeseten, és bevallotta: igazán akkor nyugodott meg, amikor látta, hogy a habbal eloltották a lángokat. "Biztos voltam benne, hogy másodszor már nem fordulhat elő a hiba" - jegyezte meg.

A lap felteszi még a kérdést: "ki állítja meg ebben a szezonban Schumachert?" Abban alighanem mindenki egyetért, hogy az új McLaren képes lehet erre, hiszen a Barrichello-vezette Ferrarit eddig kétszer is legyőzték, noha Ross Brawn úgy vélte, hogy egyik autójukat sem lesznek képesek legyőzni a vetélytársak.

Az új McLaren várhatóan a kanadai Nagydíjon debütál, a cél addig is és utána is, egyértelmű: visszaszerezni az első helyet a konstruktőrök között.

Lapszemle
OLASZORSZÁG:
La Gazzetta dello Sport: "Schumi csupa tűz és láng, egy félelmet nem ismerő pilóta. Mi felugrottunk a fotelből, ő viszont meg se moccant a kocsiban."
Corriere dello Sport: "Schumit semmi sem tudja feltartóztatni: sem az időjárás, sem az új szabályok, de még a tűzfüggöny sem."
La Repubblica: "Mint egy harmadik évezredbeli fakír: Schuminak arcizma se rezzent a lángok láttán, hanem sebességbe kapcsolt, és győzött."
Corriere della Sera: "A verhetetlen Schumacher a tűzpróbát is kiállta."
AUSZTRIA:
Die Presse: "Drámák - tragédia nélkül."
Die Standard: "Schumacher helyrehozta az előző idény szépséghibáját, amikor a boxból vezényelt befutási sorrendnek köszönhetően lett világbajnok."
címlapon
Három betegség, ami 10 éven belül tömegkatasztrófát okozhat
címlapon
Magyar diákcsoportot szállító busz szenvedett halálos balesetet Olaszországban

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

A legmenőbb síterepek

Csodás panoráma, jó levegő, szép pályaszállások, a téli sport szerelmeseit ezek várják.