Árpád
-1 °C
9 °C

Schumachert támadja az olasz sajtó

2003.06.02. 13:27
A Monacói GP másnapján a győztes Juan Pablo Montoya és csapata, a Williams-BMW ünnepel, a legyőzött McLaren és főleg a Ferrari pedig kesereg az elúszott győzelem miatt. Michael Schumacher a gumikat, az újságírók viszont őt (is) hibáztatják a kudarc miatt. A McLaren-főnök Ron Dennis Villeneuve-öt találta meg.
Vasárnap Monacóban Juan Pablo Montoya nyerte a hercegség nagydíját, ám az ő sikerére csütörtökön, az első időmérő előtt még nem sokan fogadtak volna. A kolumbiai istállója, a Williams-BMW ugyanis rosszul kezdte az évet és az első hat futamon inkább tartozott az erős középmezőny, mint az élmezőny csapataihoz.

Feltámadt a Williams

Monacóban azonban magára talált a gárda, és a jó taktika, valamint a csapattagok hibátlan teljesítményének köszönhetően győzni tudott.

"A csapattársam indult a pole pozícióból, a versenyt pedig én nyertem meg. A szerelők, és a mérnökök is tökéletesen dolgoztak, a taktikánk is remek volt. Ki kívánhat ennél többet? Ez volt a tökéletes hétvége" - értékelt boldogan néhány órával a leintést követően a második F-1-es győzelmét ünneplő Montoya.

Montoya csatlakozott Graham Hill-hez

A dél-amerikai klasszis e sikerével egyébként egy igen elit klubhoz csatlakozott, amely olyannyira különleges, hogy mindössze két tagja van: rajta kívül ugyanis csak Graham Hillnek - Damon Hill apjának - sikerült megnyernie az Indianapolisi 500 mérföldes futamot és a Monacói Nagydíjat.

Kimi Raikkönen a vasárnapi második helyével két ponttal növelte előnyét az összetettben Michael Schumacher előtt, a finn azonban inkább az elszalasztott győzelem miatt kesergett.

Villeneuve a hibás?

"Legalább másfél-két másodpercet veszítettem a lekörözéseknél, pechem volt. Ráadásul emiatt győznöm sem sikerült, így a Schumacherrel szembeni párharcban újabb két pont ment kárba. Remélem, legközelebb szerencsésebb leszek" - kesergett a 23 éves McLaren-pilóta, akinek főnöke, Ron Dennis Jacques Villeneuve-öt hibáztatja a második hely miatt.

"Villeneuve több mint egy körön át nem engedte el Raikkönent, a verseny ekkor úszott el" - dörögte angol menedzser.

Schumacher a gumikat okolja

Michael Schumacher ugyan csak harmadik lett, mégsem látszott túl csalódottnak.

"A mai harmadik hely hasznos lehet a végelszámolásnál" - próbálta pozitívan beállítani a Ferrari kudarcát a világbajnok, aki első sorban a gumikban látta a vereség okát. - "A különbséget a gumik jelentették, hiszen feltűnő volt, hogy a Michelin abroncsokon futó kocsiknak semmi problémát nem okozott a városi aszfalt."

Ez az indok persze az olasz sajtót nem győzte meg. A Ferraritól Monacóban is győzelmet vártak a zsurnaliszták, és hétfőn meg is írták, ki a felelős azért, hogy a szezon egyik legfontosabb versenyén csak egy harmadik és egy nyolcadik helyre volt képes az istálló.

A milánói La Gazzetta dello Sport szerint a "Ferrari elrontotta a stratégiát, rossz időben hívta ki tankolni a pilótákat, ezért szenvedett súlyos vereséget".

A római székhelyű Corriere dello Sport az ötszörös világbajnokot okolja: "Schumacherből ezúttal hiányzott az elszántság és a szokásos szerencséje is elhagyta".

A torinói Tuttosport pedig nem "veszi be" a gumikkal kapcsolatos mentegetőzést: "kizárt, hogy csak a Bridgestone abroncsai hibásak a vereségért, hiszen a csapat taktikai döntései is rosszak voltak".

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.