Schumacher új csapattársat kaphat

2003.06.13. 11:30
A csapat valamennyi meghatározó tagjának szerződését meghosszabbította a hét elején a Ferrari, Rubens Barrichellóét viszont nem, így a brazil pilóta szinte biztosan távozik. A McLaren új ezüstnyíla gyors, de még "törékeny", ezért Raikkönennek és Coulthardnak még egy hónapon át be kell érnie a tavalyi kocsival.
Még nincs két hete, hogy Monacóban a Ferrari váratlan kudarcot valott - Michael Schumachert Montoya és Raikkönen is megelőzte - , ám itt az alkalom a német világbajnok számára, hogy ismét egy városi pályán vágjon vissza a vereségért. A hétvégén Montrealban a világbajnokság nyolcadik, kanadai futama következik, és a Gilles Villeneuve-ről elnevezett pályán.

Schumacher előzni akar

A világbajnokságot vezető Raikkönen mögött négy ponttal álló Schumacher - nem meglepő módon - csak a győzelemért járó tíz ponttal lenne elégedett.

"Az a célom, hogy győzzek Montrealban és átvegyem a vezetést a vb-pontversenyben. Nem számítok könnyű futamra, hiszen a McLarenek és a Williamsek is veszélyes ellenfelek, de szerintem ez a pálya fekszik nekem, korábban már ötször nyertem itt" - nyilatkozta csütörtökön a Ferraris szerződését a hét elején 2006-ig meghosszabbító Schumacher.

Massa vagy Alonso lesz a Schumacher utód?

A Ferrari körüli legérdekesebb kérdések azonban még mindig a szerződésekről szólnak, az istálló ugyanis a Schumacher-éra minden fontos tagjával - a német pilóta mellett, Jean Todttal, Ross Brawnnal, Rory Byrne-nel, Paolo Martinellivel - megegyezett a hosszabbításról, kivétel Rubens Barrichellóval.

A brazil versenyzőt a pletykák szerint nem sokára elbocsájtják Maranellóból, erre lehet következtetni Luca di Montezemolo Ferrari-elnök szavaiból is: "Barrichello sorsáról csak a 2004 végéig érvényes szerződésének lejárta után döntünk, az előtt nem tárgyalunk vele".

A bennfentesek szerint a dél-amerikai helyére a legesélyesebb a Ferrarinál pillanatnyilag tesztpilótaként dolgozó Felipe Massa, de az sem lehetetlen, hogy sikerül megkaparintani a Renault szupertehetségét, Fernando Alonsót. Kettejük közül kerülhet ki Schumacher utódja, vagyis az a pilóta, aki az ötszörös világelső 2006-os távozása után a Ferrari vezérpilótája lehet.

Még nem tökéletes az új ezüstnyíl

A héten tesztelték először Raikkönennék a McLaren-Mercedes új autóját, az MP4/18-t, és annak ellenére, hogy a gép jól teljesített, a bevetésére még több mint egy hónapot várni kell.

"Biztos, hogy az autó győzni fog, de ehhez tökéletes megbízhatóságra van szükség. Nem vetjük be a gépet, amíg nem százszázalék, hogy végig bírja a futamot, " - nyilatkozta a Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug, aki szerint a premier így az eredetileg tervezett június 29-i Európa GP helyett, csupán a július 20-i Angol Nagydíjon lesz.

Button visszatérhet

Kanadában ismét versenyez a monacói futamot - balesete miatt - kihagyó Jenson Button, "Jól érzem magam, semmilyen problémám nincs. Igaz, hogy egy hétig nem edzettem és nem is vezethettem a Forma-1-es kocsit, de úgy érzem a hétvégén képes leszek újra a volán mögé ülni" - mondta bizakodóan a BAR-Honda 23 éves versenyzője.