Ralf Schumacher visszutasítja a gyanúsítást

2003.06.17. 10:07
Ralf Schumacher kikéri magának, a gyanúsításokat, amelyek szerint testvériségi alapon nem előzte meg bátyját Michaelt, a hétvégi Kanadai Nagydíj hajrájában. Ugyanakkor főnöke Frank Williams szerint másként alakult volna a befutó, ha Montoya üldözi az ötszörös világbajnokot. A nemzetközi sajtó ennek ellenére úgy érzi, azzal, hogy a Ferrari pilótája átvette a vezetést a pontversenyben, visszaállt a világ rendje.
"Sajnos, egyszer sem kerültem olyan helyzetbe, hogy előzhettem volna, emiatt nem is próbálkozhattam az első hely megszerzésével" - mondta Ralf Schumacher a Williams-BMW német klasszisa, aki 0.784 mp-es hátránnyal lett második. "Lehet, sokan azt gondolják, hogy újra puha voltam, de ez nem igaz. Még egyszer megerősítem: nem volt lehetőségem az előzésre! Így is nyolc pontot szereztem, és Juan Pablo szintén dobogós lett. Az volt a legfontosabb a csapatnak, hogy egyszerre kerüljünk a dobogóra."

A kisebbik Schumacher azután nyilatkozott, hogy többen meggyanúsították, testvéri szeretete miatt nem támadta meg bátyját, az ötszörös világbajnok Michaelt a Kanadai Nagydíj hajrájában. Némi meglepetésre Frank Williams csapatfőnök inkább a 3. helyen célba érkező Juan Pablo Montoya elszántságát kérdőjelezte meg.

"Nagyon finoman mondom: lehet, hogy gyorsabb is lehetett volna. Valószínű, hogy akkor se mi nyerjük a futamot, de ő minden bizonnyal erőszakosabban támadta volna az élen autózó Schumachert" - mondta Sir Williams.

Michael szerint rossz a pontozási rendszer

A futamgyőztes Michael Schumacher a pontozási rendszert szidja, noha éppen a hét végi győzelmének köszönhetően vette át a vezetést a világbajnoki pontversenyben. Véleménye szerint ugyanis nevetséges, hogy négy futamgyőzelme ellenére, mindössze három ponttal előzi meg azt a Raikkönent, aki csak egyszer tudott nyerni idén.

A nemzetközi sajtó ugyanakkor kórusban magasztalja az ötszörös győztes Schumachert. Az olasz lapok a "Fantasztikus miszter 999 pont" és "Schumissimo! A Forma-1 királya visszatért a vb élére." Címekkel jelentek meg. De kiemelik, hogy a német pilóta tökéletes intelligenciával és stratégiával szerezte meg a győzelmet, melyhez nem kis mértékben szükség volt a tökéletes boxtaktikára is.

Vadászat Schumacherre

Az angol lapok úgy értékelik, hogy Michael már-már angolokat megszégyenítő hidegvérrel versenyzett, miközben "a falka a nyakában lihegett". Schumacher világbajnokhoz méltó versenyzéssel Ferrari-vörösbe öltöztette a montreali Kanadai Nagydíjat.

Szintén a vadászatból merített példával illette a versenyt a francia Libération. A gall lap szerint azonban a vadász szerepét betöltő Ralfnak esélye sem volt, hogy befogja az üldözött bátyját. Az igazsághoz legközelebb minden bizonnyal a Le Parisien jár amely szerint Michael Schumacher újra az őt megillető helyre került.