Melinda, Vivien
2 °C
8 °C

Ralf Schumacher visszutasítja a gyanúsítást

2003.06.17. 10:07
Ralf Schumacher kikéri magának, a gyanúsításokat, amelyek szerint testvériségi alapon nem előzte meg bátyját Michaelt, a hétvégi Kanadai Nagydíj hajrájában. Ugyanakkor főnöke Frank Williams szerint másként alakult volna a befutó, ha Montoya üldözi az ötszörös világbajnokot. A nemzetközi sajtó ennek ellenére úgy érzi, azzal, hogy a Ferrari pilótája átvette a vezetést a pontversenyben, visszaállt a világ rendje.
"Sajnos, egyszer sem kerültem olyan helyzetbe, hogy előzhettem volna, emiatt nem is próbálkozhattam az első hely megszerzésével" - mondta Ralf Schumacher a Williams-BMW német klasszisa, aki 0.784 mp-es hátránnyal lett második. "Lehet, sokan azt gondolják, hogy újra puha voltam, de ez nem igaz. Még egyszer megerősítem: nem volt lehetőségem az előzésre! Így is nyolc pontot szereztem, és Juan Pablo szintén dobogós lett. Az volt a legfontosabb a csapatnak, hogy egyszerre kerüljünk a dobogóra."

A kisebbik Schumacher azután nyilatkozott, hogy többen meggyanúsították, testvéri szeretete miatt nem támadta meg bátyját, az ötszörös világbajnok Michaelt a Kanadai Nagydíj hajrájában. Némi meglepetésre Frank Williams csapatfőnök inkább a 3. helyen célba érkező Juan Pablo Montoya elszántságát kérdőjelezte meg.

"Nagyon finoman mondom: lehet, hogy gyorsabb is lehetett volna. Valószínű, hogy akkor se mi nyerjük a futamot, de ő minden bizonnyal erőszakosabban támadta volna az élen autózó Schumachert" - mondta Sir Williams.

Michael szerint rossz a pontozási rendszer

A futamgyőztes Michael Schumacher a pontozási rendszert szidja, noha éppen a hét végi győzelmének köszönhetően vette át a vezetést a világbajnoki pontversenyben. Véleménye szerint ugyanis nevetséges, hogy négy futamgyőzelme ellenére, mindössze három ponttal előzi meg azt a Raikkönent, aki csak egyszer tudott nyerni idén.

A nemzetközi sajtó ugyanakkor kórusban magasztalja az ötszörös győztes Schumachert. Az olasz lapok a "Fantasztikus miszter 999 pont" és "Schumissimo! A Forma-1 királya visszatért a vb élére." Címekkel jelentek meg. De kiemelik, hogy a német pilóta tökéletes intelligenciával és stratégiával szerezte meg a győzelmet, melyhez nem kis mértékben szükség volt a tökéletes boxtaktikára is.

Vadászat Schumacherre

Az angol lapok úgy értékelik, hogy Michael már-már angolokat megszégyenítő hidegvérrel versenyzett, miközben "a falka a nyakában lihegett". Schumacher világbajnokhoz méltó versenyzéssel Ferrari-vörösbe öltöztette a montreali Kanadai Nagydíjat.

Szintén a vadászatból merített példával illette a versenyt a francia Libération. A gall lap szerint azonban a vadász szerepét betöltő Ralfnak esélye sem volt, hogy befogja az üldözött bátyját. Az igazsághoz legközelebb minden bizonnyal a Le Parisien jár amely szerint Michael Schumacher újra az őt megillető helyre került.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!