Fennakadt a törésteszten az új McLaren

2003.06.18. 10:48
Nem felelt meg a Forma 1 szigorú előírásainak a német sajtó által Delfinnek elkeresztelt új McLaren, és a buta hiba miatt még később mutatkozhat az új modell. Szakértők biztosra veszik, hogy a következő futamon sem debütálhat.
Május közepén mutatták be az új McLarent, amitől a csapat vezetői azt várják, hogy felveszi a versenyt a Ferrarival, sőt összesítésben is győzi a vb címvédő autót.

Coulthard sürgeti az új autó bevetését

Az első teszten azonban nem ment igazán jól az új modell, azóta ugyan állítólag egyre jobban gyorsult, de még nem elég megbízható. Az eredeti tervekkel ellentétben ezért még Montrealban is a régi fejlesztésű kocsit használták. (Coulthard már jó néhány hete sürgeti az autó bevetését, mert szerinte csak a szerencsének köszönhették eddigi jó szereplésüket.)

A hétvégén igazolódtak Coulthard félelmei: Schumacher újabb győzelmével megelőzte az összetett pontversenyben a finn Räikkönent, és nyilvánvaló, hogy a régi kocsi nem képes felvenni a versenyt a Ferrarival.

Nehezebb és lassabb lesz?

A McLaren bevetésére azonban még mindig várni kell, mert nem felelt meg a törésteszten. A kasztniba több merevítő-anyagot kell építeni, ami viszont azt jelenti, hogy az autó mindenképpen nehezebb és ennek megfelelően lassabb lesz.

Norbert Haug csapatfőnök a Bildnek elmondta, hogy egy kisebb tervezési hibán csúsztak el, és minden erejükkel igyekeznek kijavítani az apróbb kisiklást.

Schumacher csak nevet

A hiba akkor derült ki, amikor a spanyolországi tesztelésen Alexander Wurz totálkárosra törte az autót. (Wurzot a baleset után kórházba kellett szállítani, ahonnan azonban szerencsére néhány órával később a saját lábán távozhatott). A címvédő Michael Schumacher állítólag hangosan nevetett, amikor meghallotta a híreket legnagyobb riválisainak amatőr hibájáról.