Csak Monzában mutatkozik be az új McLaren

2003.07.12. 19:22
Tovább késik az ezüstnyíl bevetése. Annak megbízhatatlansága, illetve a teszttilalom miatt leghamarabb valószínűleg csak szeptemberben indulhat F-1-es futamon.
Ezen a héten Barcelonában tesztelt a McLaren-Mercedes, s bár a kocsi nem ment rosszul - a pénteki napon Alex Wurzzal a volánnál a legjobb időt érte el - úgy döntött, hogy a korábbi tervekkel ellentétben mégsem az új autóval, az MP4-18-cal áll rajthoz a jövő hétvégi Forma-1-es Brit Nagydíjon.

"Még mindig kétségeink vannak a gép megbízhatóságát illetően, további fejlesztésre van szükség" - mondta Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója.

A döntés után már biztos, hogy az augusztusi Német és Magyar Nagydíjon is a tavalyi típus módosított változatát, az MP4/17D-t használja majd a finn Kimi Raikkönen és a skót David Coulthard. A jövő vasárnapi, silverstone-i viadalt követően ugyanis életbe lép a teszttilalom, amely csak a hungaroringi futam után jár le.

Az MP4-18-at mindkét pilóta többször kipróbálta, s sokáig úgy tűnt, hogy a nürburgringi Európa Nagydíjon már az új autóval száguldhatnak. Ez azonban nem történt meg, s vasárnap Magny-Cours-ban is a tavalyi gépet használta a két klasszis.

Pillanatnyilag az a legvalószínűbb, hogy az új ezüstnyíl leghamarabb a szeptember 14-i Olasz GP-n mutatkozhat be.