Montoya: Ralf nekem fog segíteni, nem a bátyjának

2003.08.12. 10:43
A kolumbiai nem szeretné, de elképzelhető, hogy igénybe kell vennie a kis Schumacher segítségét, hogy világbajnok legyen.
"Jó esélyem van arra, hogy világbajnok legyek, de nem lesz könnyű. Ha megnyerem, a remek érzés lesz, ha nem, még akkor is biztosan elmondhatom, hogy mindent megtettem a győzelemért. Természetesen küzdeni fogok, de a végső siker még nagyon messze van" - nyilatkozta Juan Pablo Montoya a bogotai otthonából, először elismerve, hogy ő Michael Schumacher első számú ellenfele a vb-címért folyó versenyben.

A Williams-BMW pilótája négy futammal a világbajnokság vége előtt csak hat ponttal van lemaradva a vb-t vezető Michael Schumachertól, míg csapattársa, Ralf Schumacher hátránya 18 egység.

A fiatalabbik Schumachernek így már szinte csak matematikai esélye van a végső győzelemre, és a Német GP után felmerült a Williamsnél, hogy a németnek az utolsó versenyeken támogatnia kell Montoyát.

"Ha nekem kellene segítenem neki, megtenném"

A dél-amerikai viszont ezt nem szeretné, bár azt elismeri, ha szükség lenne rá, Ralf Schumachernek neki kellene segítenie, nem pedig a bátyjának.

"Ha egy Forma-1-es csapat tagja vagy, nem lehetsz önző, mindig az istálló érdekeit kell szem előtt tartanod. Ez egyébként a Williamsszel kötött szerződésünkben is benne van, gondolom, nem véletlenül. Ralf természetesen jobban örülne, ha egy Schumacher lenne a világbajnok, de a kontraktusban leírtakhoz tartania kell magát" - mondta Montoya, aki szerint a pályafutását kockáztatná a kis Schumacher, ha másképp cselekedne. - "Ha a megállapodást bármelyikünk felrúgná, az F-1-es karrierjét kockáztatná. Ha nekem kellene segítenem neki, megtenném. Respektálnunk kell a csapat kéréseit, de remélem, az erősorrend felállítására nem lesz szükség".

Szabadon versenyezhetnek, de meddig?

Ebben reménykedik Sam Michael, a Williams egyik vezetője is, aki elmondta, még nem gondoltak a pilótasorrend felállítására.

"A szezon végéig szabadon versenyezhetnek" - nyilatkozta rejtélyesen Michael, nem árulva el pontosan, mit is jelent nála a "szezon vége".