Baumgartner: Örömöt akarok szerezni a magyar nézőknek

2003.08.21. 08:59
A Jordan-Ford magyar tesztpilótája pénteken fog körözni a Magyar Nagydíj tesztedzésén.
Baumgartner Zsolt alaposan felkészült a hétvégi mogyoródi bemutatkozásra, s bízik abban, hogy pénteken reggel a Magyar Nagydíjon - akárcsak három hete Hockenheimben - jól sikerül a kétórás gyakorlás a Forma-1-es Jordan-Forddal.

"Csodálatos érzés volt, hogy a Német GP-n szinte minden az elképzelések szerint alakult, s nem okoztam csalódást. Azt tervezem, hogy ezúttal, ha lehet, még jobb eredményt érek el" - nyilatkozta szerdán a Forma-3000-es Coloni Motorsport magyar pilótája. - "Azt szeretném, ha sok örömet szerezhetnék a Hungaroringre kilátogató nézőknek, rajongóknak. Szeretném megelőzni Ralph Firmant, a Jordan-csapat ír pilótáját. Hockenheimben jobb időt értem el, mint Kiesa és Bruni, a két Forma-1-es újonc, s most még többre vágyom. A feladat különben ugyanaz lesz mint a Német Nagydíjon: teszteljük a gumikat és a versenytaktikát gyakoroljuk.

Az autósport elitkategóriájában a hockenheimi bemutatkozásig sohasem jutott ilyen lehetőséghez magyar pilóta, s erre először kerülhet sor a mogyoródi pályán.

Forma-1-es autót már ketten próbálhattak ki a Magyar Nagydíj keretében: Baumgartner tavaly augusztus 18-án a Jordan-, míg az 1988. június 24-én elhunyt Kesjár Csaba 1987. augusztus 9-én a Zakspeed-csapat kocsiját vezette. Mindketten a futam napján köröztek a Hungaroringen. Baumgartner azóta idén július 14-én a angliai Northamptonhoz közeli Santa Podban, s július 28-án Silverstone-ban is gyakorolt a Jordan-Forddal, de a három héttel ezelőtt volt a legjelentősebb teszt, mert ezúttal már nem egyedül körözött, hiszen a Renault, a Jaguar-Cosworth és a Minardi-Cosworth is a pályán volt.

A magyar pilóta pénteken 8:30 és 10:30 óra között gyakorol a jelentősen átalakított mogyoródi pályán. A teszten ugyanaz a négy csapat vesz részt.