Alonso: Valóra vált egy álom

2003.08.24. 16:39
A 22 éves spanyol korrekorddal győzött, de talán mégis annak örült a legjobban, hogy lekörözte Michael Schumachert. Baumgartner nem szomorkodott a kiesése miatt.
A célba érés után természetesen a 22 évesen és 26 naposan f-1-es futamot nyerő Fernando Alonso volt a legboldogabb, aki új korrekordot állított föl: ő lett a Forma-1- történetének legfiatalabb GP-győztese.

"Jó érzés volt lekörözni Schumachert"

Fernando Alonso: "Hihetetlen, hogy győztem, mindössze 22 évesen máris valóra vált egy nagy álmom. A rajt után nyomtam, ahogy csak tudtam, és nagyon meglepődtem, amikor néhány kör után senkit sem láttam magam mögött. A boxból szóltak, hogy már 15 másodperccel vezetek. Az autó tökéletes volt, ami a csapat érdeme, köszönöm nekik a remek munkát. Michael Schumacher lekörözése fontos pillanat volt, nagyon örülök neki, remek érzés volt, hiszen nem minden nap adatik meg az embernek, hogy őt lekörözze, bár biztosan problémái voltak a kocsijával."

Kimi Raikkönen: "A rajtnál előbb kívülről, majd belülről próbálkoztam, és sikerült is előrébb jönnöm. Amikor pedig Barrichello hibázott, még egy helyet javíthattam. Örülök a második helynek, főleg azok után, hogy csak hetedikként indulhattam. A hátrányom így már csak két pont az összetettben, remélem, a továbbiakban még jobb lesz a kocsi, és tovább csökken a lemaradásom"

Juan Pablo Montoya: "Szörnyű volt a rajtom, nagyon visszaestem. Annak ellenére viszont, hogy nehéz itt előzni, egész jól előre jöttem. A kocsival semmi gond nem volt, akövetkező esemény a kipördülésem volt, amely után viszont vissza tudtam térni. A következő versenyeken támadni fogunk, hogy mégelőrébb kerülhessünk. Michael Schumacherrel ismét közel kerültünk egymáshoz, agresszív volt, mint mindig, de ezt már megszoktam."

"Legalább balszerencsém nem volt"

Michael Schumacher: "Az utóbbi futamokon mindig történt valami szerencsétlenség velem, ma legalább gond nélkül sikerült végig mennem. Talán azt is mondhatnám, hogy visszatért a szerencsénk. A következő verseny Monzában lesz, azt a pályát szeretem, majd meglátjuk, mi történik. A vb mindenesetre nagyon szoros."

Baumgartner Zsolt élete első F-1-es futamán nagyon jól ment, a rajtnál kikerülte a beragadt da Mattát, majd egészen a 15. helyig jött előre a 19.-ről, amikor a 35. körben felrobbant alatta a Ford motor.

"Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam befejezni a versenyt, csak az vigasztal, hogy a kiesés nem rajtam múlt. Addig elégedett voltam, nem követtem el nagyobb hibát, jól rajtoltam, és az új gumikkal is gyors időket tdutam menni a kerékcsere után. A műszaki hibáról nem tehetek, ettől eltekintve örülök, hogy bemutatkozhattam a Forma-1-ben" - nyilatkozta néhány perccel a kiállása után az RTL Klub riporterének Baumgartner Zsolt.