Temetik a Ferrarit

2003.08.25. 15:14
A nemzetközi sajtó a spanyol Fernando Alonso első futamgyőzelmét illetve a Ferrari és az ötszörös világbajnok Michael Schumacher válságát taglalja a XVIII. Forma-1-es Magyar Nagydíj kapcsán.
Az olasz lapok szerint a Ferrari ennél rosszabb már nem lehet, de szerencséjére még így is maradt esélye a vb megnyerésére. Általános vélemény, hogy a csapatnál nincs rendben valami és válságban van az istálló. Külön kitérnek az ötszörös világbajnok Michael Schumacher gyengélkedésére, aki az elmúlt öt futamon mindössze egyszer tudott dobogóra kerülni, Franciaországban lett harmadik.

Alonso a jövő bajnoka

A Ferrari "temetése" mellett hasonló terjedelemben dicsérik a futam győztesét a spanyol Alonsot. A La Gazzetta dello Sport egyszerűen csak "bébinek" nevezi minden idők legfiatalabb győztesét, míg mások már most a jövő nagy bajnokát látják az "óriás törpében".

Spanyolországban nemes egyszerűséggel az ország első számú sportolójának titulálták a 22 esztendős pilótát, míg a Marca benne, és Raikkonenben látja az évtized "Prostját és Sennáját". Az El Mundo boldogságának ad hangot, hogy Spanyolország most már nem csak a futballról szól.

Schumacher "végnapjai"

A franciák természetesen nem hagyják ki a ziccert, hogy beszoljanak Schumachernek. A Le Figaro szerint jelenleg csak annak örülhet, hogy még mindig ő vezeti a pontversenyt. Azonban a Mogyoródon dobogóra állhatott új nemzedék hamarosan ledöntheti trónjáról. Mások a gumikban látják a Ferrari vergődését, hiszen míg az élen Michelin-gumik végeztek az olasz csapat Bridgestone -elkötelezettsége miatt csak szenvedett.

Krimibe illő vb-hajrá

Az angolok szerint Alonso álma lett Schumacher rémálma, és a spanyolnak hála, krimibe illő izgalmas hajrája lesz az idei vb-nek. Az osztrák lapok szerint a fiatalok és merészek legyőzték az öregeket és óvatosakat, Alonso pedig "az év szenzációját szolgáltatva spanyol leckét adott Schumachernek".