Tíz nap múlva dől el Baumgartner sorsa

2003.08.25. 16:21
"Tíz nap múlva derül ki, hogy Baumgartner Zsolt beülhet-e a Jordan-Ford autójába a következő, két hét múlva sorra kerülő Olasz Nagydíjon, Monzában" - mondta Frank Tamás, az első magyar Forma-1-es pilóta menedzsere. Öten pályáznak egy helyre.
Frank Tamás, a Hungaroring Rt. alelnöke, így értékelte Baumgartner helyzetét: "A helyzet semmiképpen sem egyszerű, mert egyrészt a csapatot szerződés köti egy dohányipari céghez, mely szerint az istálló minden futamon köteles angol pilótát indítani. A Magyar Nagydíjon Ralph Firman súlyos balesete és saroksérülése miatt a helyzet váratlan volt, és sürgős megoldást kellett találni."

Firman tíz nap múlva már tesztelhet

"Ezért nyílott alkalom arra - folytatta -, hogy Zsolt indulhasson a második időmérő edzésen, majd a vasárnapi futamon. Másrészt tudomásom szerint Firman tíz nap múlva tesztel a monzai pályán, s ekkor döntenek arról, hogy számíthatnak-e rá az Olasz GP-n. Eddie Jordan és a csapat maximálisan elégedett volt Zsolt hétvégi teljesítményével"

Három pilóta is pályázik Baumgartner helyére

Internetes információk szerint Allan McNish, a Renault tesztpilótája és a Sauber-Petronas két német versenyzője, Nick Heidfeld és Heinz-Harald Frentzen is szívesen igazolna - nemcsak egy versenyre - a Jordan-csapathoz.

A Jordannal kapcsolatos hír még: elképzelhető, hogy az orosz milliárdos, Roman Abramovics tulajdonrészt vásárol az anyagi gondokkal küszködő csapatnál. Abramovics a nyáron lett az angol Premier Ligában és a Bajnokok Ligájában szereplő Chelsea első embere, és több mint negyvenmillió fontot költött játékosvásárlásra.

A Minardi is szóba jöhet

A Guardian szerint az üzletember alighanem komolyan gondolja a Forma-1-be való beszállását. A hírek szerint, ha Eddie Jordannel nem tud megállapodni, akkor a Minardinál fektet be.