Pánik a Ferrarinál

2003.08.26. 16:10
A Ferrari csapatfőnöke, Jean Todt szerint többet nem hibázhatnak, és még Akkor is kétséges a világbajnokság kimenetele. A címvédő Schumacher viszont bízik a feltámadásban.
A német lapok szerint egyértelmű a tanácstalanság a konstruktőrök között az elmúlt öt évben győztes Ferrarinál. A Magyar Nagydíjat megelőzően legutóbb 1999-ben, Ausztráliában volt nyolcadik Michael Schumacher. A győztes Alonso lekörözte az ötszörös világbajnokot,, csapattársának Barrichellónak pedig tönkrement a kerék-felfüggesztése (a Ferrari ilyen műszaki hiba miatt emberemlékezet óta nem esett ki).

Todt: Többet nem hibázhatunk

"Korai még arról beszélni, hogy elveszítettük a világbajnokságot. Harcolni fogunk az utolsó három versenyen is, még mindig jó esélyünk van. Többet viszont már nem hibázhatunk, ez egyértelmű" - nyilatkozta a mogyoródi verseny után Jean Todt csapatfőnök.

A Ferrari-vezér kiábrándultan tette hozzá: "Silverstone-ban még nagy volt a fölényünk, Barrichello nyert is, a legutóbbi két futam azonban hatalmas csalódást okozott. Ugyanakkor azt kell mondanom, hogy az utolsó három viadalon ismét fölénybe kerülhetünk. De biztosan ezt természetesen nem állíthatom."

Schumacher bízik a monzai feltámadásban

Schumacher ugyanakkor értetlenkedett az előtte végző olasz Trulli lassúságán. "Alonso száguldott, Trulli viszont csak döcögött, szinte egész végig a féket taposta előttem. Furcsa és megdöbbentő, hogy a két autó között mekkora különbség volt." A szándékosságot ellenben nem hangsúlyozta.

A világbajnoki esélyeiről szólva kifejtette, hogy minden azon múlik, mennyire képesek kihasználni riválisai, Montoya és Räikönnen az ő esetleges gyengeségét a hátralévő három futamon. Bízik benne, hogy Monzában képes lesz megőrizni első helyét, vagyis két ellenfele előtt végez, ami egyszersmind azt is jelenti, hogy növeli előnyét.

Mikor kell visszavonulni, Schumi?

A Bild felveti egyik évekkel ezelőtti nyilatkozatát, amelyikben azt állította, hogy akkor érkezik el a visszavonulás ideje, ha majd jön egy fiatal, aki simán lehagyja. A cikkíró szerint a címvédőnek ideje elgondolkodnia a visszavonuláson.