Schumacher: Hiba lenne leírni bennünket

2003.08.28. 13:33
"Életünk legfontosabb hét napja következik" - nyilatkozta Michael Schumacher a jövő hét végi monzai futam előtt. A címvédő naponta érdeklődött svájci otthonából a tesztelés eredményeiről.
A Magyar Nagydíjon mutatott gyenge teljesítménye után a külföldi lapok és a szakemberek temetni kezdték a Ferrarit. Az olasz csapat tagjai azonban nagyon fogadkoznak - bár a felsőbb körökben némi pánik is érezhető -, az elnök szerint még egyszer nem lehet ilyen kínosan befejezni egy futamot. (A Bridgestone elismerte felelősségét.)

Az utolsó kanyarig küzd Schumacher

Schumacher így vélekedett az ügyről: "nem tudok mást mondani, mint amit eddig is rendre hangoztattam. Nem adom fel, az utolsó kanyarig küzdeni fogok. Emellett nagy hibát követ el, aki leírja a csapatot, mert már eddig is többször megmutattuk, hogy egységesek vagyunk, és képesek vagyunk harcolni egymás sikeréért."

A címvédő nem tagadta, nagyon fontos hét nap áll előttük, mert miután véget ért a teszttilalom, mindenképpen most kell végrehajtaniuk az alapvető aerodinamikai és elektronikai változtatásokat, amire már régóta készülnek. "Nem túlzás életünk legfontosabb hét napjának nevezni az előttünk álló időszakot" - állította.

A BMW főnöke: Csak Japánban lehetnek problémáink

A WilliamsBMW technikai igazgatója, Patrick Head szerint is igen fontos napok következnek. "Tökéletesen be kell állítanunk az autót, mert ez kulcsfontosságú Monzában. Ha időközben nem történik nagy változás, akkor már csak a Japán Nagydíjon lehetnek problémáink. A Ferrari roppant erős volt Silverstone-ban, ahol hasonlóak voltak a körülmények, mint Szuzukában. Addig megoldást kell találnunk. Szerencsére befejeződött a teszttilalom, így sok mindent tökéletesíthetünk a következő hetekben" - összegzett.