Elkészült az F-1 2004-es versenynaptára

2003.09.11. 15:45
A FIA vezetői véglegesítették a jövő évi Forma-1-es versenynaptárat. Ebben az osztrákok és a kanadaiak futam nékül maradnak, míg a belgák egy éves szünet után rendezhetnek ismét F-1-es futamot. Rajtuk kívül két "újonc pálya", a bahreini és a sanghaji futam került be.
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) tanácsa véglegesítette a jövő évi Forma-1-es versenynaptárat, e szerint a Magyar Nagydíjra augusztus 15-én kerül sor. A 17 futamot számláló sorozat első állomása Ausztráliában lesz március 7-én, míg az utolsó viadalt - az eddigiektől eltérően - Brazíliában rendezik október 24-én.

Ahogy azt már augusztusban jelezték, a kanadai futam kikerült a programból, csakúgy, mint az Osztrák Nagydíj, amelynek a megszűnése már az év elején eldőlt. Jövőre két új és egy visszatérő futam szerepel a programban: a Sanghajban sorra kerülő Kínai (szeptember 26.) és a sokáig kérdéses Bahreini Nagydíj (április 4.) az "újonc", míg Belgiumban egy év szünet után versenyezhet ismét a mezőny (augusztus 29.).

Az elmúlt évektől eltérően jövőre nem a San Marinó-i, hanem a nürburgringi Európa Nagydíj lesz az első futam az öreg kontinensen, míg az Egyesült Államokban szeptember helyett június 20-án kerül sor a versenyre.

A naptár közzététele ellenére négy GP körül még nincs minden tisztázva, ugyanis a két újoncnak a pályáit még nem adták át, a július 11-ére kiírt francia futam szervezőivel pedig még nem írták alá az új szerződést. A visszatérő Belga Nagydíj sorsát az új dohánytörvény körüli vita befolyásolhatja.

A 2004-es hivatalos versenynaptár:
március 7. - Ausztrál Nagydíj (Melbourne)
március 21. - Malájziai Nagydíj (Sepang)
április 4. - Bahreini Nagydíj (Bahrein)
április 25. - Európai Nagydíj (Nürburgring, Németország)
május 9. - Spanyol Nagydíj (Barcelona)
május 23. - Monacói Nagydíj (Monte-Carlo)
június 6. - San Marinó-i Nagydíj (Imola)
június 20. - Egyesült Államok Nagydíja (Indianapolis)
július 4. - Brit Nagydíj (Silverstone)
július 11. - Francia Nagydíj (Magny-Cours)
július 25. - Német Nagydíj (Hockenheim)
augusztus 15. - Magyar Nagydíj (Budapest)
augusztus 29. - Belga Nagydíj (Spa-Francorchamps)
szeptember 12. - Olasz Nagydíj (Monza)
szeptember 26. - Kínai Nagydíj (Sanghaj)
október 10. - Japán Nagydíj (Szuzuka)
október 24. - Brazil Nagydíj (Sao Paulo)