Schumacher nyerni tudott

2003.09.14. 13:51
Schumacher győzött, az igazi verseny Monzában elmaradt. A Ferrari ünnepel, de nem tudta visszaszerezni a vezető helyet a csapatok versenyében a BMW-től. Montoya a második, Barrichello a harmadik, míg Kimi Raikkönen és a Mercedes a negyedik helyen végzett. Baumgartner végig ment, 11. lett.
Egymástól három pontra az első és a harmadik a pilóták versenyében, a Hungaroring után a Williams-BMW megelőzte a Ferrarit. Régen látott szoros verseny a monzai futam előtt. A rajtsorrend is hasonló, az élről Schumacher - a világbajnokságot 72 ponttal vezető vbilágbajnok - mögötte Montoya, akionek 71 pontja van. A Ferrari erősödését jelzi, hogy ezúttal Barrichello indulhat a harmadik helyről.

A felvezető kör megkezdődött, Baumgartner csapattársa, Fisichella egyből beragadt, így ő vághat neki leghátulról. Baumgartner egyből egy helyet jött előre, pedig még el sem kezdődött a verseny. Fisichella a boxutcában

Elrajtolt a mezőny, és túl jutott az első kanyaron. Trulli máris kiesett. Fernando Alonso (Renault) hátulsól lestukkolt valakit, de folytatja.

2. kör: az élen Schumacher, Montoya, Barrichello, Baumgartner a 13., ami elég jól hangzik. Wilson kiállt, visszajött, kiállt.

5. kör: a Toyotás Da Matta bal hátsó defektet kapott, pörgött vagy négyet, majd a kavics ágyban kötött ki. Schumacher 2 másodperccel vezet.

6. kör. Jól mennek a Ferrarik, Montoya egyelőre nem tudja megközelíteni Schumacher, ráadásul Barrichellóé a leggyorsabb kör.

10. kör: Schumacher előnye 3 másodperc felett, Raikkönené (McLaren-Mercedes) a leggyorsabb kör.

11. kör: David Coulthard (McLaren-Mercedes) kezdi a kerékcserét, pedig még 42 kör hátra van. Schumacher növelte előnyét, már négy másodperc felett, és megy egy körrekodot is.

13. kör: Raikkönen is kereket cseréltet a Mercin, és kijön a meglepetés-ember Marc Gené is, aki Ralf Schumachert helyettesíti a BMW-ben. Kereket cserél Barrichello is.

Helyszíni tudósítónk jelentése szerint Baumgartner Zsolt kéttankolásos taktikával versenyez. Elárulhatjuk nyugodtan, Jean Todt nem tud magyarul. Ezt is a helyszínről tudtuk meg.

16. kör Schumacher után Montoya is a boxutcában, tankolás, kerékcsere, egyebek. Az élen a helyzet változatlan.

Alonso leszaggatta a kocsija alját, repült ott minden, de úgyis az utolsó volt, feltehetően kiáll a Hungaroring hőse.

20. kör: Baumgartner még mindig nem tankolt, pedig már mindenki volt kint. Na, persze, hogy egyből kijött, aztán meg vissza. Montoya és a BMW most gyorsabb, mint Michael Schumacher és az ő Ferrarija.

24. kör: Montoya szépen jön föl, köröntként 4 tizedet hoz Schumacheren, Baumgartner szépen autózgat a 15. helyen.

27. kör: Schumacherék épp Fisichellát, Baumgartner Zsolt csapattársát körözték le. Persze meglepő lett volna, ha nem ez történik.

Montoya egy másodpercre Schumachertől, majd egy kicsit többel. Megkezdőnek a második kerékcserék, elég unalmasan körözgetnek.

31. kör: Barrichello (Ferrari) is kereket cserél, ráadásul jól megtankolják.

32. kör: Montoya kijön, tankol, cserél, Schumacher bent maradt, de várhatóan ő is jön.

33. kör: Schumacher nem jött ki.

34. kör. A Ferrari tankja is véges. Schumacher a boxutcábban, jön Raikkönen, Schumacher Gené (BMW) mögé, Montoya elé ért vissza. Nem valószínű, hogy Gené udvariaskodni fog.

35. kör: Gené nem tudta feltartani Schumachert, mert kiment tankolni.

36. kör: A hétköznap megbízható Toyota nem hozza a formáját, kiáll Panis is.

Baumgartner másodszor is kereket cserél, ahogy megmondtuk.

Ferrari-BMW-Ferrari-Mercedes a sorrend. Mint a Palace Diszkó parkolójában.

40. kör: Schumacher előnye 2,8 másodperc, tehát nőtt valamelyest. Baumgartner 13., de nem babonás.

43. kör: Baumgartner megkapta a második körét is Schumachertől. A Ferrari jól megy, Montoya lemaradóban, de Baumgartner elengedte őt is, ahogy illik.

44. kör: Coulthard Mercije megállt. Pech. Schumacher előnye közel 7 másodperc Montoya előtt.

Már több mint 7 másodperc a Ferrari előnye. Baumgartner szépen körözget csapattársa, Fisichella mögött, de Kiesa előtt.

50. kör: még három van hátra.

51. kör: mminden esély meg van arra, hogy Baumgartner befejezze a versenyt.

Schumacher megkezdte utolsó körét.

53. kör, a befutó: Schumacher, Montoya, Barrichello, Raikkönen, Baumgartner a 11.