"Schumacher király visszatért"

2003.09.15. 13:03
Ahogy hetekkel korábban már "temették" és pályafutása befejezésére ösztökélték Michael Schumachert, most dicséretét zengi a nemzetközi sajtó, a vasárnapi Forma-1-es Olasz Nagydíjon aratott győzelme után. Ugyanakkor a második helyen végzett kolumbiai Montoya Baumgartner Zsoltot okolja elmaradt győzelme miatt.
Schumacher teljesítményét mestermunkaként minősíti az olasz La Gazzetta dello Sport. A lap ugyanakkor kiemeli, hogy az olasz istálló minden bizonnyal felépült titokzatos betegségéből és újra egészséges. A Corriere szerint a legjobb időben tért "vissza" Schumacher és ennek egyenes következménye, hogy a Ferrari ismét remekelt.

A Corriere della Sera egyszerűen csak Schumacher király visszatérésének, nevezi a monzai futamot. Véleményük szerint ismét lehet álmodni a világbajnoki győzelemről, hiszen ez a hétvége a Ferrari hétvégéje volt.

A spanyol lapok is a német dicsőítésével és a Ferrari magasztalásával vannak tele. Véleményük szerint a nagy Schumacher visszatért és újra bizonyított a Forma-1 történetének leggyorsabb versenyén. A francia L,Equipe, a "A főnök visszajött" címmel jelent meg, és külön kiemeli, hogy a német pilóta a június 15-i Kanadai Nagydíj óta nem tudott Forma 1-es futamot nyerni.

Az angol The Sun szerint minden idők leggyorsabb győzelmével Schumi bebizonyította, hogy még mindig ő a király, míg a Daily Star véleménye szerint még mindig Michael uralkodik Olaszországban. A The Guardian úgy véli Schumacher stílusos győzelmet aratott, ezzel csattanós választ adva kritizálóinak, de biztos, hogy Montoya nem adja fel.

Montoya Baumgartnert hibáztatja.
A második helyen végzett Juan Pablo Montoya a futam utáni sajtótájékoztatón elégedetlenségének adott hangot és a lekörözötteket, egész pontosan Frentzent és a "második jordanest, azaz Baumgartner Zsoltot kritizálta. A kolumbiai véleménye szerint rengeteg időt elvesztegetett a körhátrányban lévők mögött, és Baumgartner egyik komolyabb fékezésénél majdnem sikerült összeütközniük is.

A magyar pilóta, az Index helyszínen tartózkodó tudósítójának elmondta: Nem érzi magát hibásnak, hiszen lassított, elengedte volna a jobb autóval versenyző vetélytársát, de Montoya túl óvatos volt, így csak akkor mert belekezdeni az előzésbe, amikor már biztos volt a lehetőség.