Schumacher száz pontot szeretne

2003.09.16. 16:22
A Forma-1-es címvédő a hátralévő két futamon egyszer még nyerni akar, és akkor egy második hely is belefér számára. A Ferrari új motorral ment Monzában.
A német Bild internetes szavazásán az olvasók 71 százaléka biztos abban, hogy Michael Schumacher monzai győzelme után megszerzi hatodik világbajnoki címét. A futamot megelőzően és a mogyoródi csúfos kudarcot - csak nyolcadik lett, a győztes Alonso lekörözte - követően mindössze tizenkét százalék vélte úgy, hogy a címvédő begyűjti újabb elsőségét.

Mindkétszer nyerne Schumacher

Schumacher a lapban úgy nyilatkozott, hogy az első lépést - a legfontosabbat - megtették a siker felé, de még kettő előttük áll. Az esélyeket illetően megjegyezte, ha egy első és egy második helyet szerez, akkor ő lesz a legjobb, száz ponttal. Azt is megkockáztatta, hogy egy diadal mellett egy harmadik helyezés is beleférhet számára. "Ennek ellenére mindkétszer nyerni akarok" - jelentette ki.

Erősebb motor

Az újság úgy tudja, hogy a Ferrari egy új fejlesztésű, az előzőnél körülbelül húsz lőerővel erősebb motorral vágott neki az Olasz Nagydíjnak, emellett elektronikailag is fontos változtatásokat hajtottak végre az autón. Ennek köszönhetik a győzelmet.