Montoya: Ralf Schumachernek meg kell előznie a bátyját

2003.09.23. 12:26
Versenytársai, Baumgartner és Frentzen hibáztatása után indinapolisi győzelmében bízik Juan Pablo Montoya, aki csapattársától, Ralf Schumachertől is segítséget vár.
Az Forma-1-es világbajnokság pontversenyének második helyén álló kolumbiai Juan Pablo Montoya szerint élete egyik legfontosabb futama következik a hétvégén Indianapolisban.

Ralf Schumacherre is számít Montoya

"Kellemes emlékeim fűződnek a pályához, hiszen három évvel ezelőtt megnyertem az 500 mérföldes viadalt. Felemelő pillanat volt, mert igen sok honfitársam szorított értem a helyszínen. Remélem most sem lesz másként, és most is győzelemmel örvendeztetem meg őket" - nyilatkozta.

Hozzátette, hogy a csapattársának, Ralf Schumachernek - akinek visszatérésében nagyon bízik -, arra is törekednie kell hogy pontokat vegyen el testvérétől, a címvédő Michael Schumachertől. "Amerikában a mi autónk ígérkezik jobbnak, a szezonzáró versenyen, Szuzukában a Ferrari lesz előnyösebb helyzetben" - magyarázta. "Így a képlet egyértelmű: le kell szakítani Ferrarit".

Teljes nyugalom után teljes gázzal

Montoya kifejtette: akkor lenne igazán boldog, ha úgy utazhatna a Japán Nagydíjra, hogy már ő vezeti a pontversenyt. "Szerencsés esetben így alakulhat a verseny, és nem fog nyomasztani, hogy életemben először én állok az élen. Soha nem voltam még ilyen közel a vb-címhez, így mindent megteszek a siker érdekében" - értékelt.

Montoya elárulta, hogy a monzai második helyezése után teljes nyugalomban töltött néhány napot, hogy még nagyobb hévvel vesse bele magát a küzdelembe.