Baumgartner indulása Firmantől függ

2003.09.26. 14:37
Az ír versenyző már nem szédül, de csak a tesztedzés után dönt, rajthoz áll-e a vasárnapi versenyen. Ha nem vállalja, jöhet a magyar pilóta.
Hat órával az Amerikai Nagydíj első időmérője előtt még mindig nem lehet tudni, hogy az állandó pilóta, Ralph Firman vagy a tesztpilóta, Baumgartner Zsolt indul-e az egyik Jordan Forddal a vasárnapi futamon.

Az orvos szerint Firman indulhat

Az ír versenyző még a Magyar Nagydíj előtti szabadedzésen szenvedett balesetet, melyben sarok, illetve fülsérüléseket szenvedett, amelyek miatt a Hungaroringen és Monzában is Baumgartner helyettesítette.

Indianapolisban csütörtökön késő este megvizsgálta őt Prof. Sid Watkins, a Forma-1 hivatalos orvosa, de annak ellenére, hogy mindent rendben talált Firmannél, a pilóta még mindig nem biztos benne, hogy tudja vállani a versenyzést.

fülsérülése egyensúly problémákat okoz "Hétfőn egy specialistával is megvizsgáltattam magam, aki megállapította, hogy a fülsérülésem miatt volt gond az egyensúlyérzékemmel, és ezért is szédültem. A fülem viszont mostanra meggyógyult, így ezzel elméletileg nem lehet gond, de még mindig nem biztos, hogy indulok a vasárnapi futamon. Pillanatnyilag jól érzem magam, de meg kell várnom, mi történik, amikor kiszállok az autóból. Megvárom a tesztedzést, és csak utána döntöm el, vállalom-e a rajthoz állást"-nyilatkozta péntek reggel az ír versenyző.

Firman tehát a magyar idő szerint délután fél négy és fél hat közötti tréningen kipróbálja magát, és ha úgy látja, nem képes biztonságosan vezetni az autót, Baumgartner készülhet a harmadik F-1-es nagydíjára