Villeneuve szívesen tesztelné a McLarent

2003.10.27. 15:01
A BAR-Hondától kirúgott kanadai bejelentkezett az angol istállóhoz tesztpilótának. A Toyota jövőre 500 millió eurót költ az F-1-es csapatára.
Elképzelhető, Jacques Villeneuve-nek mégsem kell távoznia a Forma-1-ből. A kanadai versenyzőt az idei szezon utolsó, japán futama előtt menesztette a BAR-Honda istálló, és mivel eddig egyetlen másik csapat sem tett neki ajánlatot, úgy tűnt, jövőre nélküle kezdődik a szezon.

"Villeneuve kereste meg a McLarent"

A McLaren-Mercedes egyik szóvivője viszont arról számolt be, Villeneuve bejelentkezett hozzájuk tesztpilótának.

"Jacques Villeneuve megkereste a McLaren istállót, mert szívesen lenne tesztpilóta 2004-ben. Eddig viszont a csapatunktól még senki nem tárgyalt vele" - árulta el a szóvivőnő, akinek bejelentését megerősítette a pilóta menedzsere, Craig Pollock is.

Villeneuve 1995-ben CART-bajnok lett Amerikában, majd 1997-ben világbajnok a Forma-1-ben, azóta viszont egyetlen futamot sem tudott megnyerni.

Kétszáz millióval verik a Ferrarit

Az F-1-be 2002-ben bekapcsolódott Toyota még szintén futamgyőzelem nélkül áll, viszont azon dolgozik, hogy 2004-ben megszerezze az első sikerét. A német Focus című lap információi szerint a japánok ugyanis a Forma-1-történetének eddigi legnagyobb költségvetésével készülnek a következő szezonra: 500 millió eurót szánnak az F-1-es projectre.

A Toyota tavaly 300, idén pedig 310 millió eurót költött az istállójára, amely már eddig is a legmagasabb büdzsé volt az összes csapaté közül - a Ferrarié, közel 300 millió, volt a második legtöbb -, a félmilliárd euró pedig abszolút F-1-es rekord.