Räikkönen: Jövőre verhetetlenek leszünk

2003.11.10. 14:23
Még egy hónapja sem fejeződött be a Forma-1-es világbajnokság, máris elkezdődött a következő szezonnal kapcsolatos nyilatkozatháború. A finn Räikönnen a stuttgarti Mercedes-gyárban kijelentette: jövőre mindkét világbajnoki cím az övék lesz. A csapat elöljárói helyeseltek.
Miközben az októberben hatszoros világbajnokká lett Michael Schumacher ideje javarészét pihenéssel és szórakozással tölti - legutóbb egy német jégpályán gokartozott, és ott sem talált legyőzőre -, a pontversenyben második helyezést elérő Kimi Räikkönen a stuttgarti Mercedes-gyárba látogatott.

Harmincezren várták a finn pilótát

A pilóta tiszteletére harmincezres lelkes tömeg verődött össze, Räikkönent természetesen a jövő évi esélyekről faggatták. A 24 éves versenyző pedig kijelentette: "a konstruktőrök világbajnoksága mellett egyéniben is a miénk lesz a trófea. Jövőre verhetetlenek leszünk" - állította.

Dennis: Még egyszer nem eshetünk ugyanabba a hibába

A Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug elégedetten tette hozzá, hogy sem a Ferrari, sem a BMW nem képes őket megállítani. A csapatfőnök, Ron Dennis is megerősítette azt az óhajt, mindkét elsőségre pályáznak. "Még egyszer nem eshetünk a tavalyi hibánkba, vagyis időben elkészülünk az új autónkkal. Ennek érdekében már november végén elkezdjük az MP4/19 fantázianévvel ellátott kocsink tesztelését."

Vagyis az érdekeltek önbizalma igazán példás, tavaly ilyenkor sokkal borúlátóbban nyilatkoztak az esélyekről.