Dömötör
11 °C
14 °C

Williams: Michael Schumachert akarom

2003.11.21. 13:21
Az angol csapatvezető a hatszoros világbajnok megszerzésén dolgozik, de nincs sok esélye. Webber viszont szívesen menne.
A McLaren-Mecedes a hét elején hivatalosan is megerősítette , hogy a 2005-től kezdve Juan Pablo Montoya lesz az egyik versenyzője. A bejelentés után azonnal megindultak a találgatások, kivel fogja a kolumbiait helyettesíteni eddigi csapata, a Williams.

Nem kevesebb, mint nyolc pilóta neve merült föl, melyek közül Mark Webber pénteken el is ismerte, tárgyalt az angolokkal.

Webber a legesélyesebb

"Hazudnék, ha azt mondanám, nem ültünk le beszélgetni a williamsesekkel, de mivel 2005-ig a Jaguarhoz köt a szerződésem, ezek még nem voltak komoly tárgyalások" - nyilatkozta Melbourne-ben a 26 éves versenyző, aki azt sem tagadta, szívesen felcserélné a zöld autót egy kék-fehérre. "Nincs a világon olyan autóversenyző, aki ne akarna egy középcsapattól a nyerő Williams-BMW-hez igazolni" - jelentette ki Webber.

A Williams tulajdonosa, Sir Frank Williams is biztosan örülne, ha sikerülne a Jaguartól elcsábítania Webbert, de az igazi sikernek azt tekintené, ha Michael Schumacher lenne az egyik pilótája.

"Schumacher leigazolása nem csupán álom"

Sir Williams nagy tisztelője a hatszoros világbajnoknak, és még mindig nem tett le arról, hogy egyszer szerződteti a német klasszist.

"Még mindig szeretném megszerezni Michael Schumachert, bízom benne, hogy valamikor a csapatomnál fog versenyezni. Higgyék el, ez nem egy álmom, arra törekszem, hogy sikerüljön a tervem" - mondta a 61 éves csapatvezető.

"Az utóbbi időben rá kellett jönnöm, hogy Schumacher minden idők legjobb Forma-1-es versenyzője. Ő a legfelkészültebb pilóta, aki valaha is indult az F-1-ben" - indokolta meg választását Williams.

A csapatfőnök terve persze szinte lehetetlen, hiszen Schumacher megállapodása a Ferrarival 2006-ig szól, ráadásul a német világbajnok évente 45 millió eurót (11,5 milliárd forinot) keres, amely bármely másik csapat számára szinte megfizethetetlen.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Év végi utazás

Ajándékozzon utazást, töltse a karácsonyt és a szilvesztert külföldön!